DİRENİŞ GÜÇLERİNDEN EMCED EBU ALYA'NIN ŞEHİT EDİLMESİNE TEPKİ

Filistin'deki direniş hareketleri ve sivil toplum kuruluşları bugün (29 Temmuz Cuma) henüz 16 yaşında olan Emced Ebu Alya'nın Ramallah yakınındaki El-Muğayyir kasabasında işgal güçleri tarafından soğukkanlılıkla öldürülmesine büyük tepki gösterdi.  

Görüntülenme: 904 Tarih: 29 Temmuz 2022 04:00
DİRENİŞ GÜÇLERİNDEN EMCED EBU ALYA'NIN ŞEHİT EDİLMESİNE TEPKİ

Filistin Sağlık Bakanlığı anne ve babasının tek çocuğu olan Emced Ebu Alya'nın işgal güçlerinin attığı gerçek mermilerle göğsünden ağır yaralandığını ve bu yaranın tesiriyle hayatını kaybettiğini açıkladı. 

Yerel kaynaklar Ebu Alya'nın Ramallah'taki İstişari Hastane'ye nakledildiğini ancak kurtarılamadığını dile getirdi. 

İslami Direniş Hareketi (Hamas) sözcüsü Abdüllatif El-Kanu' İsrail işgal rejiminin El-Muğayyir kasabasında büyük bir cinayet işlediğini, çocuk yaştaki Ebu Alya'nın şehit edilmesinin siyonist işgal rejiminin Filistin halkına yönelik saldırgan ve düşmanca tutumunun devam ettiğinin bir göstergesi olduğunu dile getirdi. 

Mücahitler Hareketi de çocuk şehit Ebu Alya için başsağlığı dileğinde bulunurken işgal rejiminin çocukları katletmeye devam etmesinin onun terörist tutumundan vazgeçmediğinin bir göstergesi olduğunu dile getirdi. 

Direniş Komiteleri de Ebu Alya için başsağlığı dileğinde bulunurken onun ve şehit olanların hiçbirinin kanlarının yerde kalmayacağını, katil siyonistlerin hep lanetleneceğini vurguladı. 

İslami Cihad Hareketi de cinayetle ilgili açıklama yaparak bu tür cinayetlerin Filistin halkını hak ve özgürlük mücadelesinden vazgeçmeye zorlayamayacağını dile getirdi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar