İŞGALCİ İSRAİL KUDÜS'TE 6 OKULUN RUHSATINI İPTAL ETTİ

İsrail işgal rejimi dün (28 Temmuz Perşembe) Kudüs'te Filistinlilere ait bazı okulların ruhsatlarını iptal etti.  

Görüntülenme: 922 Tarih: 29 Temmuz 2022 15:17
İŞGALCİ İSRAİL KUDÜS'TE 6 OKULUN RUHSATINI İPTAL ETTİ

Verilen haberlerde ruhsatları iptal edilen okul sayısının 6 olduğu, işgal rejiminin bu okulların ruhsatlarını iptal etmesine, okul yayınlarında İsrail devleti ve ordusu aleyhine bilgilendirme yapmalarını gerekçe gösterdiği belirtildi. 

Haberlerde ruhsatları iptal edilen okulların İman Okulları grubunun Beytu Hanina'daki beş ayrı şubesi ile Es-Suvvane Mahallesi'nde İbrahimiyye Külliyesi Okulu olduğu belirtildi. 

İşgal rejimi tarafından yapılan açıklamalarda bu okulların  Filistin Kızılayı'nın, Esirlerin ve Özgürleştirilenlerin Heyeti'nin verdiği, ilkokulun üçüncü sınıfında okutulan Ulusal ve Toplumsal Gelişme derslerinde İsrail aleyhtarı tahrik yapıldığı iddia edildi. 

Kudüs İşleri Bakanlığı, işgal rejiminin Kudüs'teki tüm okullarda eğitim sistemini "İsraillileştirme" çabası içinde olduğu konusunda uyarıda bulundu. 

Yapılan açıklamada işgal yönetiminin İsrail programını kabul ettirmek için okulları, öğrencileri ve okul yöneticilerini ikna etme çabalarından sonuç alamaması üzerine böyle kuvvet kullanmak suretiyle bu programı dayatmak istediğine dikkat çekildi. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar