NABLUS'TA 2 FİLİSTİNLİ MÜCAHİD ŞEHİT OLDU

Batı Şeria’nın Nablus kentinde bu sabah (24 Temmuz Pazar) erken saatlerde işgal güçleriyle Filistinli direnişçiler arasında yaşanan silahlı çatışmalarda El-Aksa Şehitleri Tugayları üyesi direnişçilerinden ikisi şehit oldu ve 19 kişi de yaralandı. 

Görüntülenme: 916 Tarih: 24 Temmuz 2022 14:30
NABLUS'TA 2 FİLİSTİNLİ MÜCAHİD ŞEHİT OLDU

Filistin Kızılay Derneği, 29 yaşındaki Abdurrahman Subh ve 22 yaşındaki Muhammed El-Azizi’nin işgal güçleriyle Nablus kenti Eski Belde semtinde yaşanan ve yaklaşık 4 saat süren çatışmalar sırasında şehit olduğunu açıkladı.
 

Açıklamada ayrıca ilk yardım ekiplerinin 19 yaralıya müdahale ettiği, yaralılardan 10’unun gerçek mermilerle yaralandıkları ve üçünün durumunun ağır olduğu, ambulansların yaralılara ulaşmasının işgal güçlerince engellendiği ifade edildi.
 

Yerel kaynaklar, çatışmaların işgal güçleri özel kuvvetlerinin çok sayıda araçla Nablus kenti Eski Belde semtindeki El-Yaseminiyye Mahallesi’ne baskın düzenlemesi üzerine patlak verdiğini bildirdi.
 

Görgü tanıkları, baskın sırasında işgal güçlerinin Eski Belde semtine bakan Ra’su’l-Ayn Mahallesi’ndeki bazı binaların çatılarına keskin nişancılar yerleştirdiğini ve El-Yaseminiyye Mahallesi’nde bir evi kuşattığını, eve yoğun bir şekilde ateş açtığını ve roket attığını, yaşanan şiddetli çatışmaların ardından bölgeden ayrıldığını söyledi.
 

İşgal güçlerinin çekilmesinin ardından ilk yardım ekiplerinin işgal güçlerince hedef alınan eve ulaştığı, Subh ve El-Azizi’yi ağır yaralı olarak evden çıkardığı fakat kısa süre sonra gençlerin şehit olduklarının açıklandığı kaydedildi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar