BATI ŞERİA'DA DİRENİŞ DEVAM EDİYOR

Batı Şeria’da geçen hafta yaşanan çatışmalarda ve Filistinli direnişçiler tarafından gerçekleştirilen eylemlerde 4 işgal askeri ve Yahudi yerleşimci yaralandı. 

Görüntülenme: 592 Tarih: 23 Temmuz 2022 10:11
BATI ŞERİA'DA DİRENİŞ DEVAM EDİYOR

Geçen hafta 60 noktada Filistinliler ve işgal güçleri arasında çatışmalar yaşanırken Filistinli direnişçiler 8 ateş açma, bir bıçaklama, 19 molotof kokteyli ve el yapımı patlayıcı atma eylemi gerçekleştirdi.
 

Cuma günü Nablus, Kudüs, Ramallah, El-Halil ve Kalkiliya’da 11 noktada işgal güçleriyle Filistinliler arasında çatışmalar yaşandı.
 

Filistinli direnişçiler Ramallah’a bağlı Kefer Nime’de, Silvan beldesinde, Abud ve El-Lubben El-Ğarbiyye köyleri arazileri üzerinde kurulu Bait Aryeh Yahudi Yerleşkesi’nde işgal güçlerine ve Yahudi yerleşimcilere molotof kokteyli attı.
 

Filistinli gençler Kudüs’ün El-İsaviyye ve Silvan beldelerinde işgal güçlerini ve Yahudi yerleşimcileri havai fişeklerle hedef aldı.
 

Perşembe günü El-Bire’de, Ramallah’a bağlı Ümmü Safa köyünde ve Kudüs’ün Hızma beldesinde çatışmalar yaşanırken, Filistinli gençler El-Bire kentinde işgal güçlerine molotof kokteyli attı.
 

Çarşamba günü Batı Şeria’nın çeşitli bölgelerinde 12 noktada çatışma yaşandı ve Filistinli direnişçiler Itamar Yahudi Yerleşkesi yakınlarında işgal güçlerine ateş açtı. Filistinli gençler de Ed-Dehişe Kampı’na baskın düzenleyen işgal güçlerine molotof kokteyli attı.
 

Salı günü 10 noktada çatışma yaşanırken Ramallah sakinlerinden 44 yaşındaki İsmail Nimr’in gerçekleştirdiği bıçaklama eyleminde bir yerleşimci yaralandı.
 

Pazartesi günü de 10 noktada çatışma yaşandı ve El-Halil’e bağlı Surif beldesinde iki yerleşimci taşlı saldırıda yaralandı. Filistinli direnişçiler Cenin’de, Arane Kavşağı’nda, El-Celeme kontrol noktasında ve Asker El-Cedid Kampı’nda 4 ayrı ateş açma eylemi gerçekleştirirken, Filistinli gençler de Asker El-Cedid Kampı’na ve Cenin kentine baskın düzenleyen işgal güçlerine el yapımı patlayıcı attı.
 

Pazar günü 10 noktada Filistinliler ve işgal güçleri arasında çatışmalar yaşandı ve Filistinli direnişçiler Ramallah’a bağlı Et-Tayra Mahallesi’nde, Tubas kentinde ve Havara kontrol noktasında ateş açma eylemi gerçekleştirdi. Filistinli gençler de Tubas kentine ve Kalendiya Kampı’na baskın düzenleyen işgal güçlerine ve Ariel Yahudi Yerleşkesi’ne molotof kokteyli attı.
 

Geçen hafta Cumartesi günü de El-Halil, Kudüs ve Beytlahim’de 4 noktada çatışmalar yaşandı.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar