HALİD MEŞAL'DEN NASIRUDDİN EŞ-ŞAİR'E GEÇMİŞ OLSUN TELEFONU

İslami Direniş Hareketi (Hamas)’ın Filistin dışındaki lideri Halid Meşal, suikast girişimine uğrayarak yaralanan En-Necah Üniversitesi akademisyeni ve eski Başbakan Yardımcısı Nasıruddin Eş-Şair’le telefon görüşmesi gerçekleştirdi. 

Görüntülenme: 687 Tarih: 23 Temmuz 2022 15:54
HALİD MEŞAL'DEN NASIRUDDİN EŞ-ŞAİR'E GEÇMİŞ OLSUN TELEFONU

Nasıruddin Eş-Şair’in sağlık durumu hakkında bilgi alan Meşal, Eş-Şair’in suikast girişimine uğradıktan sonra yaptığı açıklamada bölünmüşlük halinden kurtulmak için milli birliğe bağlılığını dile getirdiğini hatırlattı ve bunun her özgür Filistinlinin dileği olduğunu söyledi.
 

İşgale karşı mücadele etmek ve Filistin halkının özgürlük hayallerini gerçekleştirmek için birlik ve bütünlükten başka yol olmadığına dikkat çeken Meşal, Filistin halkını benzer olaylardan korumak için suikast girişimine karışanların en kısa sürede yakalanarak cezalandırılmaları gerektiğini belirtti.
 

Meşal, Nasıruddin Eş-Şair’in milli birlik çabalarına katkısının net olarak görüldüğünü ve bu uğurda çeşitli düzeylerde birçok bedel ödediğini kaydetti.
 

Eş-Şair için Allah’tan acil şifa, sağlık ve afiyet dileyen Meşal, ayrıca Filistin halkını koruması için Allah’a dua etti.
 

Filistin eski Yüksek Öğretim ve Eğitim Bakanı ve Filistin'in tanınmış akademisyenlerinden Prof. Dr. Nasıruddin Eş-Şair, dün Batı Şeria'nın Nablus şehrinde kimliği belirsiz kişiler tarafından gerçekleştirilen silahlı saldırıda yaralandı. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar