NASIRUDDİN EŞ-ŞAİR'DEN İLK AÇIKLAMA

İslami Direniş Hareketi (Hamas)’ın Batı Şeria’daki önde gelen liderlerinden Filistin eski Başbakan Yardımcısı Nasıruddin Eş-Şair, maruz kaldığı saldırının tam anlamıyla suikast girişimi olduğunu ifade etti. 

Görüntülenme: 831 Tarih: 23 Temmuz 2022 16:45
NASIRUDDİN EŞ-ŞAİR'DEN İLK AÇIKLAMA

Nasıruddin Eş-Şair, Quds Press Haber Ajansı’na konuyla ilgili yaptığı açıklamada, kurşun yağmuruna tutulduğunu ve Allah’ın lütfu olmasa ölmüş olabileceğini söyledi.
 

Nablus kentindeki En-Necah Hastanesi yoğun bakım servisinde tedavisi devam eden Eş-Şair, dün ikindi saatlerinde Nablus kentinin güneyindeki Kefer Galil köyünden ayrılırken silahlı ve maskeli iki kişinin otomobilinin önünü kestiğini bildirdi.
 

Saldırganlardan birinin otomobilin kapısını açmaya çalıştığını ve başarılı olamadığını, bunun üzerine tabancasıyla otomobilin camına ve daha sonra da dizine doğru ateş ettiğini belirten Eş-Şair, saldırının suikast girişimi olduğunu fark edince aracını sürmeye devam ettiğini, saldırganların da araçlarıyla kendisini takip ettiklerini, otomobilini durdurup araçtan dışarıya çıkarmaya çalıştıklarını ifade etti.
 

Araçta kendisiyle birlikte bulunan gazeteci Nevvaf El-Amir ile saldırganlar arasında tartışma yaşandığını anlatan Eş-Şair, saldırganların daha sonra otomobile kurşun yağdırdıklarını ve ayaklarına altı mermi isabet ettiğini kaydetti.
 

Suikast girişimine maruz kalmasının ardından Filistin halkına seslenen Eş-Şair, milli birliğin sadece kuru bir slogan olmadığına dikkat çekerek, suçluların yakalanıp cezalandırılmasını istedi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar