BAHREYN KÜLTÜR BAKANI ŞEYHA MEY BİNTİ MUHAMMED'TEN DİK DURUŞ

Bahreyn Kralı, işgal rejimiyle ilişkilerin normalleştirilmesini reddeden Şeyha Mey binti Muhammed Âl Halife’yi görevden alarak Şeyh Halife bin Ahmed bin Abdullah Âl Halife’yi Bahreyn Kültür ve Tarihi Eserler Heyeti Başkanı olarak atadı. 

Görüntülenme: 819 Tarih: 23 Temmuz 2022 10:56
BAHREYN KÜLTÜR BAKANI ŞEYHA MEY BİNTİ MUHAMMED'TEN DİK DURUŞ

Medya kaynakları, Manama’daki ABD Büyükelçisi Steven C. Bondy’nin babasının vefatı dolayısıyla 16 Haziran’da konutunda taziye töreni düzenlediğini ve törene bazı büyükelçileri ve yetkilileri de davet ettiğini, davetliler arasında İsrail Büyükelçisi Eitan Na'eh ile Şeyha Mey binti Muhammed’in de bulunduğunu, tören sırasında davetlilerin birbirleriyle tanışıp tokalaştıklarını, Şeyha Mey binti Muhammed’in İsrail Büyükelçisi’yle tokalaşmayı reddettiğini ve ABD Büyükelçisi’nin konutundan ayrıldığını, elçilik çalışanlarından da taziye töreninde çekilen hiçbir fotoğrafının yayınlanmamasını istediğini bildirdi.
 

Şeyha Mey binti Muhammed’in daha önce de Amerikalı Yahudi yatırımcıların Bahreyn Kapısı bölgesinden Yahudi sinagoguna kadarki alanda bir Yahudi mahallesi kurulması ve Yahudi turistleri karşılamak üzere Davud yıldızları ve bilgi verici tabelalar yerleştirilmesi önerisini reddettiği belirtildi.
 

Şeyha Mey binti Muhammed’in ortaya koyduğu tavrın Arap ülkeleri halklarının işgal rejimiyle ilişkilerin normalleştirilmesine karşı olduğunu gösterdiği ifade edildi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar