İŞGALCİ İSRAİL FİLİSTİNLİ MİLLETVEKİLLERİNİ ESİR ALARAK HALKI SİNDİRMEYE ÇALIŞIYOR

 

Görüntülenme: 785 Tarih: 20 Temmuz 2022 02:49
İŞGALCİ İSRAİL FİLİSTİNLİ MİLLETVEKİLLERİNİ ESİR ALARAK HALKI SİNDİRMEYE ÇALIŞIYOR

Filistinli milletvekili Husni El-Burini, milletvekillerinin tutuklanmasının İsrail işgal rejiminin eskiden beri sürdürdüğü ve sürekli başvurduğu bir yıldırma politikası olduğunu ancak bu politikanın Filistinlileri teslim olmaya zorlayamayacağını, bilakis tüm topraklarını ve vatanlarını kurtarıncaya kadar işgale karşı direnişteki kararlılıklarının daha da artmasına vesile olacağını ifade etti. 

İsrail işgal güçlerinin El-Halil'in Dura kasabasında Filistinli milletvekili Nayif Er-Recub'u tutuklamaları üzerine bir basın açıklaması yapan El-Burini, işgal rejiminin bu politikayla bütün herkesi korku ve telaş içine sokmaya, böylece Filistin alanında herhangi bir faaliyete kalkışmamaları için kıskaca almaya çalıştığını ifade etti. 

El-Burini, işgal rejiminin milletvekillerini tutuklama politikasına tepkili olduklarını dile getirirken, yaşanan gelişmelerin işgal rejiminin bu politikasının başarısız olduğunu açığa çıkardığına dikkat çekti. 

İşgal güçleri bugün (20 Temmuz Çarşamba) Hamas'ın Değişim ve Islah Kitlesi milletvekillerinden Nayif Er-Recub'u gözaltına aldı. 10. Filistin hükümetinde Vakıflar ve Dini İşler Bakanlığı görevinde bulunan Er-Recub daha önce işgal zindanlarında 13 yıl esaret hayatı yaşadı. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar