GASIP İSRAİL FİLİSTİNLİLERE AİT BİR EVİ YIKTI

İsrail işgal rejimine ait buldozerler ve iş araçları bugün (20 Temmuz Çarşamba) Filistin'in 1948'de işgal edilmiş bölgesinde yer alan Celcelutiye köyünde Filistinlilere ait bir evi yıktı.  

Görüntülenme: 935 Tarih: 20 Temmuz 2022 17:33
GASIP İSRAİL FİLİSTİNLİLERE AİT BİR EVİ YIKTI

İşgalci siyonist evin "İsrail Toprak İdaresi"ne ait arazi üzerine kurulu olduğu, sahiplerinin de inşaat ruhsatına sahip olmadıkları iddiasında bulundu. 

İşgal güçlerinin sabah saatlerinde de 1948'de işgal edilmiş bölgenin güney kesimindeki Nakab bölgesinde yer alan Rahat şehrinin El-Beyadir Mahallesi'nde bir iş yerinin girişini ruhsatsız olduğu iddiasıyla yıktı. 

Dün de 1948'de işgal edilmiş bölgenin orta kesiminde yer alan El-Ludd şehrinde bir evin bir kısmını yıkmışlardı. 

İsrail işgal güçlerinin Batı Şeria ve Kudüs'te gerçekleştirdikleri yıkımlara ek olarak son dönemde 1948'de işgal edilmiş bölgede de Filistinlilere ait evlere ve ticari binalara yönelik yıkım faaliyetlerini artırdıkları ifade ediliyor. 

Yahudi yerleşimciler için Filistinlilerin arazilerini gasp edip evler inşa eden, sonra işgal altındaki topraklarda yahudi nüfusun artırılması amacıyla dünyanın değişik ülkelerinden getirilen göçmen yahudilere çoğu zaman maliyetinden de düşük fiyatlarla satan işgal yönetimi Filistinlilerin ruhsat alabilmeleri için çok yüklü miktarlarda vergiler çıkarıyor ve çoğu zaman da müracaatlarının bütün şartlara uygun olmasına rağmen yine de ruhsat vermiyor. Ruhsatsız inşaat yapmaları durumunda da önce onları evlerini kendi elleriyle yıkmaya zorluyor; yıkmamakta direnmeleri durumunda ise belediye ekiplerini gönderip yıktırırken ev sahibini de en az 80 bin şekel yıkım masrafı ödemek zorunda bırakıyor.

Bir araştırma merkezinin hazırladığı rapora göre İsrail işgal yönetimi 1948'de yaşanan büyük felaketten sonra geçen süre içinde Filistinlilere ait 172 bin 900 evi yıktı ve bir milyon 324 bin Filistinliyi de tarihi Filistin topraklarından çıkmaya zorladı. Onlardan gasp ettiği arazilerin üzerine de dünyanın değişik bölgelerinden getirttiği beş milyondan fazla yahudi göçmeni yerleştirdi. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar