DİRENİŞ EYLEMLERİ ARTIŞ GÖSTERDİ

İşgal güçlerinin tüm saldırgan ve baskıcı tutumlarına rağmen Batı Şeria ve Kudüs'te Filistin direnişinin kararlı mücadelesi devam ediyor. 

Görüntülenme: 597 Tarih: 19 Temmuz 2022 17:47
DİRENİŞ EYLEMLERİ ARTIŞ GÖSTERDİ

Hurriye News'in verdiği bilgilere göre dün (18 Temmuz Pazartesi) toplam 24 saatlik süre içinde doğrudan işgal güçlerini ve yahudi yerleşim merkezlerini hedef alan 10 direniş eylemi gerçekleştirildi. Bunların 3'ünün silahlı saldırı olduğu ifade edildi. 

İşgal güçlerinin işgal altındaki Kudüs'ün kuzeyinde yer alan Kefr Akab'a düzenledikleri baskın esnasında Filistinli direnişçilerin onlara silahla karşılık verdikleri bildirildi. 

Filistinli bir direnişçi Nablus'un güneyindeki Havvara askeri kontrol noktasında işgal güçlerine ateş ettikten sonra sorunsuz bir şekilde olay yerinden uzaklaşmayı başardı. 

İşgal güçlerinin Ramallah'ın Et-Tire Mahallesi'ne yaptıkları baskında da direnişçilerin onlara silahla karşılık verdikleri belirtildi. 

İşgal altındaki Kudüs civarında, Kefr Akab'da ve Kalendiya askeri kontrol noktasında Filistinli gençler işgal güçlerinin üzerine yoğun bir şekilde taş attılar. 

Ramallah'taki El-Celezun Mülteci Kampı'nda, Et-Tire Mahallesi'nde, Cenin'deki El-Araka köyünde, Eriha'daki Akabe Cibr Mülteci Kampı'nda ve El-Halil'deki Et-Tevani köyünde de işgal güçleriyle çatışmalar vuku buldu. 

Bunlara ek olarak bugün şafak vakti öncesinde işgal güçlerinin Batı Şeria ve Kudüs'te gerçekleştirdikleri muhtelif baskınlara direnen gençlerle işgalciler arasında çatışmalar oldu. Bunların bazılarında direnişçilerin silah kullandığı bilgisi verildi. 

Milletvekili Basim Ze'arir Filistinli gençlerin her an hazır vaziyette ve aktif durumda olduğuna, Batı Şeria'da işgal güçlerinin birçok baskınına engel olmayı başarabildiklerine dikkat çekti. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar