BATI ŞERİA'DA BASKIN FURYASI

Siyonist işgal güçleri bugün (19 Temmuz Salı) sabahın erken saatlerinde Batı Şeria'nın değişik bölgelerinde ve Kudüs'te yine baskınlar gerçekleştirdi ve birçok kişiyi gözaltına aldılar. Baskınlar esnasında silahlı çatışmalar meydana geldi ve yaralananlar oldu. Gözaltına alınanlardan birinin gazeteci olduğu bilgisi verildi. 

Görüntülenme: 603 Tarih: 19 Temmuz 2022 18:53
BATI ŞERİA'DA BASKIN FURYASI

İşgal güçleri Cenin'in batısındaki Yamun kasabasında yaptıkları baskında dört kişiyi gözaltına aldılar.

İşgal güçlerinin Cenin şehrine yaptıkları baskında özellikle El-Elmaniyye Mahallesi civarında çatışmalar meydana geldiği haber verildi. Direnişçiler işgal güçlerine silahlı saldırı gerçekleştirdiler.

İşgal güçlerinin El-Halil şehrine düzenledikleri baskında gazeteci Amir Ebu Arafe'yi evini basarak gözaltına aldıkları bildirildi. Merkezi Beyrut'ta olan Filistinli Gazetecilere Destek Komitesi Quds Press Haber Ajansı'nın muhabiri olan Ebu Arafe'nin hayatından işgal rejiminin sorumlu tutulacağını belirtti.

Filistinli Gazetecilere Destek Komitesi'nin Filistin topraklarındaki organizatörü Salih El-Mısri de Ebu Arafe'nin ve halen işgal zindanlarında esir tutulan 16 Filistinli gazetecinin tümünün derhal serbest bırakılmasını istedi.

İşgal güçleri Nablus'a düzenledikleri baskında ise üç kişiyi gözaltına aldılar. Nablus'a yapılan baskında da çatışmalar meydana geldi.

İşgal güçlerinin Nablus'un doğusundaki Asker Mülteci Kampı'na yaptıkları baskında da çatışmalar meydana geldi. Buradaki çatışmalarda üç Filistinli genç işgal güçlerinin attığı gerçek mermilerle yaralandı. 

İşgal askerleri Beytlahim'in kuzeyindeki Ayide Mülteci Kampı'nda özgürleştirilmiş eski esirlerden Salih Es'ad'ı ve Beytlahim'in batısındaki Beyt Cala'dan da yine eski esirlerden Abdurrezzak Bedvan'ı gözaltına aldı.

İşgal güçleri Selfit'te de evlere girip eşyalara zarar verecek şekilde arama yaptıktan sonra iki kişiyi gözaltına aldılar. 

İşgal güçleri Kudüs'ün Şaafat Mülteci Kampı'nda gençlerden birini gözaltına aldılar.  

İşgal güçleri rutin hale getirdikleri ve genellikle gece yarısından sonra ve şafak sökmeden önce gerçekleştirdikleri baskınlarda evlerin mahremiyetlerini ihlal ediyor, insanları uygun olmadıkları bir halde yataklarından kaldırıyor, geniş çaplı aramalar yapıyor, özel eşyalarını karıştırıyor, ev eşyalarına büyük zarar veriyor, buldukları zaman kıymetli eşyalarını ve paralarını çalıyor, silahlarıyla dehşet saçarak çocukları korkutuyor ve bazılarını da gözaltına alıyorlar. Bu baskınlar yüzünden işgal altındaki Kudüs'te ve Batı Şeria bölgesinde yaşayan Filistinliler hiçbir zaman güven ve huzur içinde yatamıyor. Çünkü her an bir işgalci ekibin baskın düzenlemesi ihtimali var. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar