TUBAS TUGAYI KURULDU

İslami Cihad Hareketi’nin askeri kanadı Kudüs Müfrezeleri, bu sabah (17 Temmuz Pazar) Tubas kentine baskın düzenleyen işgal güçlerine Tubas Tugayı’nın karşı koyduğunu bildirdi. 

Görüntülenme: 725 Tarih: 17 Temmuz 2022 03:03
TUBAS TUGAYI KURULDU

Kudüs Müfrezeleri’ne bağlı Tubas Tugayı, yayınladığı bildiride, mücahitlerinin işgal güçleriyle girdikleri çatışmayla cihat faaliyetlerine başladığını ilan etti ve direnişçilerin işgal güçlerine açtıkları ateş sonucu işgal ordusuna ait bazı araçların doğrudan isabet aldığını duyurdu.
 

Tubas Tugayı, zafere ve işgalden kurtulup özgürlüğe kavuşana kadar cihadının, direnişinin ve işgale karşı mücadelesinin devam edeceğini belirterek, silahının meşru ve cihadının sürekli olduğunu ifade etti.
 

Hastane kaynakları, Tubas kentinde bu sabah işgal güçleriyle yaşanan çatışmada Filistinli iki gencin gerçek mermilerle yaralandığını açıkladı.
 

İşgal güçleri eski esir Beşir Abdürrezzak’ı gözaltına almak amacıyla evine baskın düzenledi ve kendisini evde bulamaması üzerine kardeşi Tarık’ı gözaltına aldı.
 

Kaynaklar, baskın sırasında Filistinli direnişçilerin işgal güçlerine beklemedikleri bir anda saldırı düzenlediklerini ve birçok yönden işgal askerlerine doğru yoğun bir şekilde ateş açtıklarını bildirdi.
 

Kaynaklar ayrıca işgal güçlerinin açılan ateş üzerine ne yapacağını şaşırdığını ve bölgeye takviye kuvvet gönderilmesini istediğini ifade etti.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar