TUBAS'TA ÇATIŞMA

Batı Şeria’nın kuzeyindeki Tubas kentine bu sabah (17 Temmuz Pazar) erken saatlerde baskın düzenleyen işgal güçleriyle Filistinli direnişçiler arasında çatışmalar yaşandı. 

Görüntülenme: 690 Tarih: 17 Temmuz 2022 20:45
TUBAS'TA ÇATIŞMA

Yerel kaynaklar, işgal güçlerinin eski esir Beşir Abdürrezzak’ı gözaltına almak amacıyla evine baskın düzenlediğini ve Filistinli eski esiri evde bulamaması üzerine kardeşi Tarık’ı gözaltına aldığını söyledi.
 

Kaynaklar, Filistinli direnişçilerin işgal güçlerine beklemedikleri bir anda saldırı düzenlediklerini ve birçok yönden işgal askerlerine doğru yoğun bir şekilde ateş açtıklarını bildirdi.
 

Kaynaklar ayrıca işgal güçlerinin açılan ateş üzerine ne yapacağını şaşırdığını ve bölgeye takviye güç gönderilmesini istediğini ifade etti.
 

Bu arada, Filistin Kızılay Derneği ilk yardım ekipleri, Filistinli direnişçiler ve işgal güçleri arasında yaşanan silahlı çatışmada gerçek mermiyle yaralanan iki kişinin hastaneye kaldırıldığını açıkladı.
 

İki Filistinlinin yaralarının orta derecede olduğu ve işgal askerlerinin etrafa gelişigüzel ateş açmaları sebebiyle başka yaralıların da olduğu kaydedildi.
 

İşgal güçleri her gün Batı Şeria ve Kudüs’ün çeşitli bölgelerine baskın düzenliyor, evlerde arama yapıyor ve baskın sırasında eşyalara zarar veriyor.
 

İşgal askerleri, genellikle insanların uykuda olduğu gece geç saatlerde ya da sabahın ilk saatlerinde baskın düzenlediği evlerde terör estirerek kadınları ve çocukları korkutuyor.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar