SEMİRA HALAYIKA'DAN ÖNEMLİ ÇAĞRI

Filistinli kadın milletvekili Semira Halayıka, başta Kudüslüler ve 1948’de işgal edilen topraklarda yaşayanlar olmak üzere Mescid-i Aksa’ya ulaşabilen tüm Filistinlilerden Yahudi yerleşimcilerin baskınlarına karşı koymalarını istedi. 

Görüntülenme: 861 Tarih: 17 Temmuz 2022 12:40
SEMİRA HALAYIKA'DAN ÖNEMLİ ÇAĞRI

Halayıka, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Mescid-i Aksa’yı himaye etmenin ve Yahudi yerleşimcilerin baskınlarına karşı koymanın sadece Kudüslülere değil her baliğ ve hür Müslümana vacip olduğunu söyledi.
 

Yahudi yerleşimcilerin bugün (17 Temmuz Pazar) Mescid-i Aksa’ya baskın çağrılarının Mescid-i Aksa’yı yıkma ve sözde tapınağı inşa etme planını gerçekleştirmek için Mescid-i Aksa’ya ve murabıtlara düzenlenen saldırıların bir parçası olduğunu belirten Halayıka, Yahudi yerleşimcilerin baskınlarına ve işgalcilerin Mescid-i Aksa’yı Yahudileştirme planlarına karşı koymanın genel olarak Müslümanların ve özellikle de Filistinlilerin görevi olduğunu ifade etti.
 

Yahudi cemaatleri, Yahudilerin kaderini günümüze kadar etkileyen trajik olayların anısına 17 Temmuz’da tuttukları Şiva Asar BeTamuz orucuyla birlikte Mescid-i Aksa’ya baskın düzenleme çağrıları yapmıştı.
 

Kudüslü aktivistler ve kentin önde gelen şahsiyetleri de Filistinlileri Yahudi yerleşimcilerin baskınlarına karşı koymaya davet etti.
 

Kudüs’teki İslami Vakıflar Genel Müdür Yardımcısı Nacih Bukeyrat, Mescid-i Aksa’da nöbet tutmanın Kudüslülerin ve Filistinlilerin önceliklerinden olması gerektiğini dile getirdi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar