LATİN AMERİKA'DAKİ FİLİSTİNLİLERDEN BİDEN'İN İŞGAL ALTINDAKİ TOPRAKLARI ZİYARET ETMESİNE TEPKİ

 

Görüntülenme: 545 Tarih: 16 Temmuz 2022 10:20
LATİN AMERİKA'DAKİ FİLİSTİNLİLERDEN BİDEN'İN İŞGAL ALTINDAKİ TOPRAKLARI ZİYARET ETMESİNE TEPKİ

El Salvador'da faaliyet yürüten bir sivil toplum kuruluşu olan Latin Amerika'daki Filistinliler Birliği, ABD Başkanı Joe Biden'ın Ortadoğu ziyaretinin, normalleştirme faaliyetlerine destek verme ve siyonistlerin Filistin toprakları üzerindeki işgallerini daha da sağlamlaştırma amacı taşıdığını dile getirdi. 

Birlik, Biden'ın Ortadoğu ziyareti münasebetiyle dün (15 Temmuz Cuma) yayınladığı bildirisinde, ABD Başkanı'nın siyonist işgalcinin bileğini güçlendirmeyi, onun Filistin toprakları üzerindeki sömürgeci projesini daha da genişletmeyi ve derinleştirmeyi, aynı zamanda bu projenin Filistin topraklarının dışına da yayılması için kapı açmayı hedeflediğine işaret etti. 

Birlik, Filistin Yönetimi'ni ABD ve işgal yönetiminin birlikte imzaladığı sözde Kudüs Bildirisi'ni iyi değerlendirerek uygun sonuçlar çıkarmaya, ABD ile bahse girmekten vazgeçmeye ve onun aldatıcı vaatlerine kanmamaya çağırdı. 

Birlik, Filistin Yönetimi'nden Filistin tarafında safları birleştirmesini, çok acil bir şekilde direniş hareketlerinin liderleriyle toplantı yaparak siyonist işgal rejiminin Filistin halkına yönelik saldırısı karşısında takınılacak tavırları görüşmesini istedi. ABD Başkanı'nın tutumuna karşı Filistin halkının tüm ulusal ve tarihi haklarına sahip çıkıldığının ortaya konması açısından bunun zorunlu olduğunu dile getirdi. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar