SİYONİST MAHKEME ESİR FERHAN ALKAM'IN TUTUKLULUĞUNU UZATTI

İsrail işgal yönetimi İslami Direniş Hareketi (Hamas) liderlerinden ve "Buluşma Yerimi Kudüs" listesi adaylarından Ferhan Alkam'ın idari tutukluluğunu yeniledi.  

Görüntülenme: 627 Tarih: 16 Temmuz 2022 17:02
SİYONİST MAHKEME ESİR FERHAN ALKAM'IN TUTUKLULUĞUNU UZATTI

Hamas lideri Alkam'ın ailesi, normalde onun idari tutukluluğunun önümüzdeki pazar veya pazartesi bitmesinin beklendiğini ancak işgal mahkemesinin herhangi bir süre belirlemeden idari tutukluluğunu uzatma kararı verdiğini açıkladı. 

Hamas liderlerinden Ferhan Alkam'ın Batı Şeria'nın güney kesiminde yer alan El-Halil'in kuzeyinde bulunan Beytu Ummer kasabasındaki evinden geçtiğimiz Şubat ayında gözaltına alınmasından 15 gün sonra işgal mahkemesi onu 6 ay süreyle idari tutukluluğa mahkum etmişti. 

Alkam, El-Halil bölgesinde direnişin ileri gelen şahsiyetleri ve sembol isimleri arasında yer alan bir kişi olarak biliniyor. 

İsrail işgal rejiminin Filistinlilere yönelik olarak kullandığı "idari tutuklama" uygulamasına göre bir işgal yargıcı herhangi bir suçlama yapmadan ve dava dosyası açmadan bir Filistinliyi altı ay süreyle hapse atabiliyor ve tutukluluğunu yine hiçbir gerekçe ileri sürme ihtiyacı duymaksızın altı aylık sürelerle on kez uzatabiliyor. On kez uzatmanın tamamlanmasından sonra serbest bırakması gerekse bile, tutuklu bir süre serbest bırakıldıktan sonra işgal güçlerinin birkaç gün içinde onu yeniden idari tutuklu olarak hapse atmaları imkanı var. Bu da işgal yargısına, bir Filistinliyi sadece beş yılda bir ev ziyareti izni vermek suretiyle yargısız bir şekilde müebbet hapse mahkum etmesine imkan veriyor.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar