NASIR EL HEDMİ BİDEN'İN İŞGAL ALTINDAKİ TOPRAKLARA YAPTIĞI ZİYARETİ DEĞERLENDİRDİ

Yahudileştirmeye Karşı Kudüs Heyeti Başkanı Nasır el-Hedmi, ABD Başkanı Joe Biden’ın ziyaretinin ve Filistin davasına düşmanlık içeren siyasi görüşmelerinin işgal altındaki Kudüs ve Mescid-i Aksa için tehlikeli sonuçları olacağını söyledi. 

Görüntülenme: 824 Tarih: 17 Temmuz 2022 23:36
NASIR EL HEDMİ BİDEN'İN İŞGAL ALTINDAKİ TOPRAKLARA YAPTIĞI ZİYARETİ DEĞERLENDİRDİ

Nasır el-Hedmi, Filistin Enformasyon Merkezi’ne yaptığı açıklamada, ziyaretin planlandığı andan itibaren Siyonist işgal rejimine destek olmayı ve ABD ile işgal rejimi arasındaki stratejik işbirliğinin ve ilişkilerin ne kadar güçlü olduğunu göstermeyi hedeflediğini bildirdi.
 

Kudüs konusunda uzman olan el-Hedmi, ziyaretin ABD’nin işgal rejimine desteğini bir kez daha teyit ettiğini ve bunun Kudüs için olumsuz sonuçlara yol açacağını belirterek, “Biz Kudüs’te bu ziyareti kınıyoruz, düşmanca kabul ediyor ve reddediyoruz” dedi.
 

Biden’ın Yahudi olmamasına rağmen Siyonist olduğunu açıkladığına işaret eden el-Hedmi, işgal rejiminin Washington’ın tam desteğiyle her gün Filistin halkının haklarını çiğnediğini ifade etti.
 

ABD Başkanı’nın sözde Holokost Müzesi’ni ziyaret ederek ölümden kurtuldukları söylenen Yahudilerle görüştüğüne dikkat çeken el-Hedmi, ABD’nin İsrail ve Filistinliler arasında ırkçı ayrımcılık yaptığını ve Biden’ın Beytlahim’de Filistin tarafıyla yaptığı görüşmenin simgesel olduğunu, Filistin Yönetimi’nin ve Fetih’in Ramallah’taki simgesel değerini korumayı amaçladığını kaydetti.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar