İSMAİL HENİYYE'DEN GENÇLERE ÇAĞRI

 

Görüntülenme: 669 Tarih: 17 Temmuz 2022 21:52
İSMAİL HENİYYE'DEN GENÇLERE ÇAĞRI

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye gençlere hitabında üç stratejik hedefin gerçekleştirilmesi için çalışmalarda bulunma çağrısı yaptı. Bunların birincisinin ümmetin birliği için çalışma, ikincisinin orta yol düşüncesinin ve doğru inancın korunması, üçüncüsünün de siyonist işgalin askeri ve güvenlik işbirliği anlaşmaları vasıtasıyla bölgeye ilhak edilmesi planlarına karşı mücadele edilmesi olduğunu dile getirdi. 

Günümüz Gençliği Buluşması münasebetiyle gençlere hitap eden Hamas lideri Filistin davasını dışlama amacıyla oynanan oyunların boşa çıkarılması konusunda gençliğe çok büyük görevler düştüğünü dile getirdi. 

Heniyye söz konusu oyunların Filistin davasını Arap ve İslam toplumlarından dışlamayı ve tamamen yalnızlaştırmayı hedeflediğini, ancak gençliğin Filistin davasının, Kudüs'ün ve direnişin yanında durarak önemli bir mesaj verdiğini vurguladı. Bu mesajın Mescidi Aksa'da, Gazze'de ve Filistin'in tümünde nöbet tutan erkeklere ve kadınlara destek mesajı olduğunu ifade etti. 

Heniyye, Gençlik Buluşması'nın bu ümmetin gençlerinin ve  öncülerinin sözde Kudüs Bildirisi'ni yırtıp atabileceğini ortaya koyma açısından büyük bir önem taşıdığına vurgu yaptı. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar