HAMAS'TAN SUUD'A KINAMA

İslami Direniş Hareketi (Hamas), Suudi Arabistan Krallığı'nın hava sahasını siyonist işgal rejiminin uçaklarına açmasını büyük bir esefle karşıladıklarını dile getirdi. Özellikle dün (14 Temmuz Perşembe) yayınlanan sözde Kudüs Bildirisi'nden sonra böyle bir kararın alınmasının bir bakıma siyonist işgal rejiminin ödüllendirilmesi anlamına geldiğini ifade etti.  

Görüntülenme: 826 Tarih: 17 Temmuz 2022 08:04
HAMAS'TAN SUUD'A KINAMA

Konu hakkında hareket adına açıklama yapan Cihad Taha, tüm ümmetin düşmanıyla ilişkilerin normalleştirilmesinin ve sürdürülmesinin her şeklini kesin bir şekilde reddettiklerini bir kez daha ortaya koymak istediklerini söyledi. 

Taha bu düşmanın yahudileştirme ve yerleşim politikalarını en iğrenç yöntemlerle sürdürdüğüne, insan canının ve başta kıblelerin birincisi, üç harem mescidin üçüncüsü durumundaki Mescidi Aksa olmak üzere tüm mukaddes mekanların dokunulmazlığına yönelik ihlallerini sürdürdüğüne dikkat çekti.

Siyonist işgal rejimi bugün sabah, Suudi Arabistan'ın hava sahasını kendisinin uçaklarına açmasını kutlamıştı. İşgal yönetimi başbakanı Yair Lapid bu münasebetle yaptığı açıklamada; "Suud yönetimini hava sahasını açmasından dolayı kutluyorum. Bu, birinci adımdır. İsrail ekonomisi, İsrail güvenliği ve İsrail vatandaşları yararına çalışmaları sürdüreceğiz." ifadelerine yer vermişti.

Bu arada ABD Başkanı Joe Biden'ın bir uçakla, Filistin'in 1948'de işgal edilmiş bölgesinde yer alan El-Ludd şehrinden Suudi Arabistan'ın Cidde şehrine doğru yola çıktığı bilgisi verildi. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar