ABBAS YÖNETİMİ SİYONİSTLERİ SEVİNDİRMEYE DEVAM EDİYOR

Filistin Yönetimi'nin Batı Şeria bölgesindeki güvenlik organlarının tamamen siyasi gerekçelerle tutukladığı aktivistleri, üniversitelerdeki öğrenci hareketlerinde çalışanları ve eski esirleri hapiste tutmaya devam ettiği, ayrıca yine siyasi gerekçelerle yeni tutuklamalar yaptığı bildirildi.  

Görüntülenme: 572 Tarih: 16 Temmuz 2022 10:18
ABBAS YÖNETİMİ SİYONİSTLERİ SEVİNDİRMEYE DEVAM EDİYOR

Yerel kaynakların verdiği bilgilere göre Necah Üniversitesi öğrencilerinden olan ve 24 günden beri hapiste tutulan Ali Türkmen'in serbest bırakılmasına dair dün (15 Temmuz Cuma) karar verilmesine rağmen güvenlik organları onu serbest bırakmayarak hapiste tutma konusunda ısrarını sürdürüyor. 

Bunun yanı sıra Koruyucu Güvenlik Teşkilatı'nın Nablus'taki elemanlarının Beyta kasabası ahalisinden Ala Hamayil'i dün ifade vermeye çağırdıktan sonra tutukladığı haber verildi. 

Koruyucu Güvenlik Teşkilatı'nın Nablus'ta özgürleştirilmiş eski esirlerden olan Murad Savalihi'yi de 9 günden beri siyasi gerekçelerle özgürlüğünden mahrum bıraktığı dile getirildi. Onun işgal rejimi tarafından müebbet hapse mahkum edilen Fehd Savalihi'nin kardeşi olduğu belirtildi. 

Yine şehit Nadir Reyyan'ın kardeşi Muhammed Reyyan'ın da 9 günden beri siyasi sebeplerle hapiste tutulduğu bilgisi verildi.

Bunların dışında da aktivistlerden, öğrenci hareketlerinin ileri gelenlerinden ve eski esirlerden birçok kişi siyasi gerekçelerle haftalardan beri Filistin güvenlik teşkilatları tarafından demir parmaklıkların arkasında tutuluyor. 

Filistin zindanlarında tutulan siyasi tutuklularla dayanışma amacıyla bugün 17.30'da Filistin Yönetimi'nin başkenti niteliğindeki Ramallah şehrinin merkezinde El-Menare Kavşağı'nda bir gösteri düzenlenecek. 

Siyasi tutukluların aileleri söz konusu gösterinin amacının Filistin güvenlik teşkilatlarının hapishanelerinde ve Ramallah'taki sorgulama merkezinde tutulan siyasi tutukluların tümünün serbest bırakılmasını sağlamak olduğunu dile getirdiler. 

Filistin güvenlik organları Kurban bayramı öncesinde yapılan tüm çağrılara rağmen siyasi tutukluları serbest bırakmama konusundaki ısrarını sürdürmüştü. 

Kurban bayramı öncesinde de siyasi tutukluların serbest bırakılması talebiyle muhtelif kitlesel gösteriler düzenlenmişti.

İşgal rejimiyle Filistin Yönetimi arasındaki güvenlik işbirliğinin devam etmesinin bütün bu siyasi tutuklamalarda önemli payı olduğu tahmin ediliyor. Bunun yanı sıra Filistin'de siyasi hakimiyeti elinde bulunduran kadro muhaliflerini susturmak amacıyla da onları gözaltına alabiliyor ve siyasi baskı uygulayabiliyor.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar