İŞGALCİ İSRAİL BATI ŞERİA'DA EVLERE BASKIN DÜZENLEDİ

İsrail işgal güçleri bugün (16 Temmuz Cumartesi)  El-Halil'deki Hz. İbrahim Camisi haremi yakınlarında bulunan Ebu'r-Riş askeri kontrol noktasında bir kız çocuğu rehin alırken, şehrin merkezinde bazı Filistinlilerin evlerine baskın düzenleyerek aramalar yaptılar. Ayrıca El-Halil'in güneyindeki Mesafir Yatta bölgesine giden yolu da toprak kütlelerle kapattıkları haber verildi.  

Görüntülenme: 645 Tarih: 16 Temmuz 2022 19:23
İŞGALCİ İSRAİL BATI ŞERİA'DA EVLERE BASKIN DÜZENLEDİ

Yerel kaynakların verdiği bilgilere göre siyonist işgal güçleri Ebu'r-Riş askeri kontrol noktasında 14 yaşındaki bir kız çocuğu birkaç saat rehin tuttu, üzerinde arama yaptı ve açık alanda sorgulamaya tabi tuttu, sonra serbest bıraktılar. 

İşgal güçlerinin El-Halil'de ayrıca şehrin merkezindeki Babu'z-Zaviye mıntıkasında Rubin El-Ca'beri, Cemil Ebu Minşar ve Muhammed Rubhi Ebu Subha isimli Filistinlilerin evlerine girerek aramalar yaptıkları belirtildi. İşgal güçleri evlerin içine girerek yaptıkları aramalarda eşyalara da kasten büyük çapta zarar veriyorlar. 

İşgal güçlerinin El-Halil civarında Yatta kasabasının doğusundaki Susya köyünde bir izleme kamerasına el koydukları, Susya köyüne ve Mesafir Yatta bölgesine giden yolu da toprak kütlelerle kapattıkları bildirildi. 

El-Halil'in Mesafir Yatta bölgesinde, "askeri eğitim alanı" olduğu iddiasıyla 12 yerleşim bölgesinin boşaltılması yönündeki işgal ve gasp kararına yapılan itiraz işgal rejiminin Kudüs'teki Yüksek Mahkeme'si tarafından reddedilmişti. Bu karar ise dört bin civarında Filistinlinin tehcir edilmesi anlamına geliyor. 

İşgal rejiminin bütün bu arazilere el koymasının asıl amacı ise buraları yahudi göçmenlere verebilmek için oraların asıl sahiplerini göçe zorlamak. 

Cenevre Haklar ve Özgürlükler Konseyi konuyla ilgili açıklamasında İsrail Yüksek Mahkemesi'nin kararının bir savaş suçu olduğuna dikkat çekmişti. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar