NABLUS'TA SİLAHLI DİRENİŞ EYLEMİ

Bugün (15 Temmuz Cuma) sabahın erken saatlerinde, Batı Şeria'nın kuzey kesiminde yer alan Nablus'un yakınlarındaki Yusuf'un Kabri mıntıkasında, Filistinli direnişçilerin silahlı saldırı düzenlemesi sonucu takla atan bir arabada bulunan 4 yahudi yerleşimcinin yaralandığı haber verildi.  

Görüntülenme: 528 Tarih: 15 Temmuz 2022 07:50
NABLUS'TA SİLAHLI DİRENİŞ EYLEMİ

İşgal ordusu adına açıklama yapan kişi, 4 sözde sivilin Yusuf'un Kabri Kompleksi'ne, bölgedeki yetkililerle koordinasyon gerçekleştirmeden girdiklerini ve çıkışta silahlı saldırıya maruz kaldıklarını bu yüzden araçlarının takla attığını söyledi. 

Görgü tanıklarının verdiği bilgilere göre Filistinli direnişçiler, Yusuf'un Kabri bölgesine girmeye çalışan yerleşimcilerin arabalarını takibe aldı ve silahlı saldırı düzenlediler. Yerleşimcilerin araçları bu saldırı sebebiyle kaçmaya çalışırken takla attı. Bunun üzerine hemen işgal güçleri olay yerine toplandı ve ambülanslar geldi. 

İşgalci askerlerin yaralılara ilk yardım hizmeti verdikleri sonra da onların tedavi için hastaneye nakledildikleri belirtildi. 

Olay üzerine işgal güçleri bölgede geniş bir alan üzerinde arama çalışması yaptı. Bu arada Nablus'un doğusundaki Beytu Furik askeri kontrol noktasını kapattılar ve civarında da çok sayıda işgalci asker toplandı. 

Normalde Şeyh Yusuf adında birine ait olduğu söylenen ancak yahudilerin Yusuf Peygamber'e ait olduğunu iddia ettikleri söz konusu türbeye yerleşimciler zaman zaman ayinler düzenlemek için baskınlar gerçekleştiriyorlar. İşgalcilerin iddialarının tarihi gerçeklere uymadığı ancak onların burayı sahiplenmek ve yahudileştirmek amacıyla bu iddialardan yararlanmak istedikleri araştırmacılar tarafından dile getirildi.

Siyonistlere ait haber kaynakları 6 Temmuz Çarşamba yayınladıkları haberlerde Batı Şeria bölgesindeki yahudi yerleşimcilerin sözde liderlerinin, Batı Şeria'nın kuzey kesiminde yer alan Nablus'un doğusundaki Yusuf'un Kabri mevkisini tamamen kendi egemenliklerine geçirmek için çalışmalar yaptıklarını dile getirdiler. 

Siyonistlere ait Kippah News isimli haber sitesinin yayınladığı haberde, Batı Şeria bölgesindeki birkaç yerleşim merkezinin çatı kuruluşu niteliğindeki Samarra Bölgesel Yerleşim Meclisi, Filistinlilerin işgal ordusunun Batı Şeria'nın kuzey kesiminin komutanı ile iki yerleşimcinin yaralanmasına neden olan bir saldırı düzenlemesinin ardından söz konusu türbenin bulunduğu mevkiyi yeniden tamamen kendi egemenliğine geçirmek amacıyla bir kampanya başlattı. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar