ZİYAD EN-NEHHALE BİDEN'İN ZİYARETİNE TEPKİ GÖSTERDİ

İslami Cihad Hareketi Genel Sekreteri Ziyad En-Nehhale, ABD Başkanı Joe Biden'ın bölgeye yapmakta olduğu ziyaretin Filistin halkı açısından ne gibi sonuçlar doğuracağının zaten önceden bilindiğini, bu ziyaretin ABD'nin çıkarlarının ve siyonist düşmanın güvenliğinin güvenceye alınması amaçlı olduğunu ifade etti. 

Görüntülenme: 655 Tarih: 15 Temmuz 2022 19:33
ZİYAD EN-NEHHALE BİDEN'İN ZİYARETİNE TEPKİ GÖSTERDİ

Nehhale, Filistin El-Yevm sitesine yaptığı açıklamada Filistin halkının ve direnişinin olan bitenlerden ders çıkarması ve bu tür bir politika üzerine hayaller kurmaktan vazgeçmek gerektiğini dile getirdi. 

Nehhale; "Eğer düşman açısından ciddi bir sorun oluşturmazsak yapılan siyasi yorumların ve açıklamaların hiçbir kıymeti olmayacaktır." ifadesine yer verdi. 

Nehhale açıklamasında; "Eğer ufak tefek birtakım kolaylaştırmalara razı olur ve işgale karşı direnişi durdurursak bizi kim soracak ve haklarımızı kim sorgulayacak?" diye konuştu. 

ABD Başkanı Biden, Ortadoğu ziyareti olarak isimlendirilen dört günlük ziyaret programını 13 Temmuz Çarşamba günü İsrail işgal rejiminden başlattı. Dün, Filistin'in muhtelif şehirlerinde ve Lübnan'da Biden'ın ziyaretini protesto amacıyla gösteriler düzenlendi. Ziyaret hakkında yapılan yorumlarda Biden'ın amacının İsrail işgal rejiminin güvenliğini ve çıkarlarını sağlama almak olduğuna dikkat çekildi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar