KORSAN İSRAİL BATI ŞERİA'DA 1480 DÖNÜM ARAZİYİ GASP ETTİ

Siyonist işgal yönetiminin dün (13 Temmuz Çarşamba) Filistin'in Batı Şeria bölgesinde, Nablus'un güneyindeki Calud ve Karyut köyleriyle, Ramallah'ın kuzeyindeki Turmusaya ve El-Muğayyir köylerinin arazilerinden toplamda 1480 dönüm araziyi gasp etme kararı aldığı haber verildi.  

Görüntülenme: 578 Tarih: 14 Temmuz 2022 17:54
KORSAN İSRAİL BATI ŞERİA'DA 1480 DÖNÜM ARAZİYİ GASP ETTİ

Batı Şeria'nın kuzey kesiminde yahudi yerleşimciliği dosyasının takibinden sorumlu olan Gassan Dağlas, Nablus ile Ramallah arasında kalan bölgede yer alan Calud, Karyut, Turmusaya ve El-Muğayyir köylerinin arazileri üzerine kurulu olan Shilo yahudi yerleşim merkezinin alanının genişletilmesi ve yeni yerleşim alanları oluşturulması amacıyla bu arazilerin gasp edilmesinin kararlaştırıldığını vurguladı. 

Dağlas, Filistin'in resmi haber ajansı durumundaki Wafa Haber Ajansı'na yaptığı açıklamada işgal yönetiminin adı geçen köylerin arazilerinden olan 1480 dönümlük alana 14 Nisan 2022 tarihinde çıkarılan askeri karar doğrultusunda el koyduğunu dile getirdi. 

Dağlas, işgal rejiminin söz konusu arazilerin gasp edilmesine dair askeri kararı, itiraz süresinin dolduğu Mayıs sonuna kadar kamuoyuna açıklamadığına dikkat çekti. 

Dağlas işgal rejiminin arazi gaspı politikasının bölge ahalisi açısından ciddi tehditler oluşturduğunu, işgal güçlerinin bu kararlara dayanarak Filistinlilerin arazilerini buldozerlerle tahrip ettiklerini, tarımla uğraşanların ekili arazilerine ulaşmalarının engellendiğini dile getirdi. 

Kısa adı ARIJ olan Kudüs Uygulamalı Araştırma Enstitüsü (Applied Research Institute –Jerusalem) Genel Müdürü Cad İshak tarafından yapılan açıklamada Batı Şeria ve Kudüs bölgelerinde 199 yahudi yerleşim merkezi, 220 gecekondu tarzı yerleşim bölgesi bulunduğu ve buralarda toplam 913 bin yahudi yerleşimcinin ikamet ettiği bilgisi verilmişti. 

Uluslararası yasalara göre bu yerleşim merkezlerinin tamamı gayri meşru sayılıyor. İşgal rejimi bu yerleşim merkezlerinin tamamını Filistinlilerin arazilerini hukuksuz yollarla gasp etmek suretiyle inşa etmiş durumda. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar