KUVEYT İSRAİL MALLARININ SATIŞINA İZİN VERMİYOR

Kuveyt Ticaret ve Sanayi Bakanlığı dün (13 Temmuz Çarşamba), Davud Yıldızı diye isimlendirilen ve İsrail işgal rejiminin amblemi olarak kullanılan sembolü taşıyan bir ürün satması sebebiyle merkezi çarşılardan birinin kapısına kilit vurduğunu duyurdu.  

Görüntülenme: 627 Tarih: 14 Temmuz 2022 16:07
KUVEYT İSRAİL MALLARININ SATIŞINA İZİN VERMİYOR

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada başkent Kuveyt şehrinin güneyindeki El-Fervaniye bölgesinde, ülkenin ticaret yasasına aykırı bir spor ayakkabısını piyasaya sürdüğünün tespit edilmesi sebebiyle merkezi çarşılardan birinin kapısına kilit vurulduğu belirtildi. 

Açıklamada ticaret yasasına aykırı hareket eden çarşının yetkilileri hakkında soruşturmanın sürdüğü belirtildi. 

Bakanlığın twitter hesabında yayınlanan konuyla ilgili mesajda ülkenin ticaret yasasına aykırı bir şekilde satılan ürün olarak İsrail işgal rejiminin devlet amblemi olarak kullanılan Davud Yıldızı sembolünü taşıyan bir spor ayakkabısının fotoğrafına yer verildi. 

Kuveyt, İsrail işgal rejiminin ürettiği veya onu temsil eden ticari ürünlerin, normalleşme faaliyetlerine binaen üretilen ve işgal rejiminin meşrulaştırılması niteliği taşıyan ürünlerin satılmasını yasaya aykırı kabul ediyor.  

Kuveyt Millet Meclisi 27 Mayıs 2021 tarihinde çıkardığı yasayla siyonist işgal rejimiyle ilişkilerin normalleştirilmesi yasağına aykırı hareket edenlerin ve ilkesel olarak bu yasağı delenlerin cezalarının artırılmasına dair yeni hükümler koymuştu.

 Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar