AHMED MUDELLEL: İRAN FİLİSTİN'İN ANA DESTEKÇİSİDİR

Filistin İslami Cihad hareketinin üst düzey bir üyesi, İran'ın Filistin'in ana destekçisi olduğunu belirterek, "Arap ve İslam ülkeleri, bazı Arap rejimlerinin Siyonist rejimle utanç verici normalleşmesine karşı ayaklanmalıdır.'' dedi. 

Görüntülenme: 775 Tarih: 14 Temmuz 2022 19:24
AHMED MUDELLEL: İRAN FİLİSTİN'İN ANA DESTEKÇİSİDİR

İslami Cihad Hareketi üst düzey yetkilisi Ahmed Mudellel, dün yaptığı açıklamada ''ABD Başkanı Joe Biden'in bugünkü bölge ziyareti, Arap ülkelerini İran'dan korkutma ve Araplar için dost ile düşmanın yerini değiştirmeye çalışma amacını güdüyor'' dedi.

Filistin meselesinin Biden'in bölge ziyareti çerçevesinde bir yeri olmadığına dikkati çeken Mudellel, ''Biden sadece İsrail rejimini güçlendirmek ve konumunu yükseltmek, ABD'nin Arap dünyası üzerindeki hegemonyasını genişletmek, Arap ülkelerinin servetleri ile kaynaklarını yağmalamak ve Arap ümmetine diz çöktürmek amacıyla bölgeye gelmiştir'' ifadesini kullandı.

Biden'in Beyt Lahm ziyaretinin bir dini protokol çerçevesinde düzenlendiğini ve Filistin ülküsüne hiçbir katkı sağlamayacağını kaydeden Müdellel, ''Bu gezinin en büyük çıkarı, sadece ırkçı İsrail rejiminin lehinedir ve amacı, Filistin davasının kalan kısmını yok etmek ve işgal edilmiş topraklarda işgalciliği meşru kılmaya çalışmaktır'' değerlendirmesinde bulundu.

Biden'in işgal edilmiş Filistin topraklarına ziyaretinin Filistin halkı ile Arap ve İslam ümmetine hiçbir faydası olmayacağının altını çizen Mudellel, ''Bu gezi ayrıca Arap ülkelerini güvenlik ve ekonomi başta olmak üzere birçok alanda ırkçı İsrail rejimi ile ilişkilerini genişletmek için baskı altına almak ve İsrail'i bölgedeki Arap rejimlerinin tek dostu ve müttefiki olarak lanse etmeye çalışmak için yapılmaktadır'' diye konuştu.

Mudellel, ''Filistin halkı ile yetkilileri, Biden ile görüşmeyi reddetmenin yanısıra Batı Şeria'da protesto düzenleyerek Washington'un İsrail rejimini destekleyici ve yanlı politikalarını protesto etmeleri gerekmektedir'' diye ekledi.

ABD Başkanı Joe Biden dün 13 Temmuz Çarşamba siyonist İsrail rejimi yetkilileri ile görüşmek üzere iki günlük bir ziyaret kapsamında işgal altındaki Filistin topraklarına gitti ve siyonist İsrail rejimi yetkilileriyle bir araya geldi.

parstoday

Yorumlar