JOE BİDEN'İN FİLİSTİN ZİYARETİ PROTESTO EDİLECEK

ABD Başkanı Joe Biden’ın işgal altındaki Filistin topraklarına yapacağı ziyareti protesto için gelecek Perşembe günü gösteri düzenlenmesi çağrıları yapılıyor. 

Görüntülenme: 667 Tarih: 12 Temmuz 2022 03:30
JOE BİDEN'İN FİLİSTİN ZİYARETİ PROTESTO EDİLECEK

Filistinli aktivistler, Filistin halkının ABD’nin işgal rejimi yanlısı tavrını reddettiğini ifade etmek için gerçekleştirilecek protesto gösterisinin önümüzdeki Perşembe günü akşam saat 18.00’de Ramallah kent merkezindeki el-Menara Kavşağı’nda düzenleneceğini söyledi.
 

ABD Başkanı Joe Biden’ın işgal altındaki Filistin topraklarına yarın (13 Temmuz Çarşamba) ulaşması ve iki gün sürecek ziyareti sırasında işgal rejimi yetkilileriyle görüşmesi bekleniyor.
 

Biden’ın programına göre, ABD Başkanı’nın Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas’la Cuma günü saat 12.00’de Beytlahim kentinde bir saat görüşeceği bildirildi.
 

ABD Başkanı’nın aynı gün öğleden sonra saat 14.00’te Ben Gurion Havaalanı’ndan doğruca Suudi Arabistan’a uçacağı kaydedildi.
 

Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas, Biden’ın işgal altındaki Filistin topraklarına yapacağı ziyarete hazırlık çalışmalarını görüşmek üzere geçen hafta Ramallah’ta İsrail Savaş Bakanı Benny Gantz ile bir araya gelmişti.
 

ABD Başkanı Joe Biden, işgal altındaki Filistin topraklarını en son Mart 2016’de dönemin ABD Başkanı Barack Obama’nın yardımcısıyken ziyaret etmiş, işgal rejimi o ziyaret sırasında Kudüs’teki Ramat Shlomo Yahudi Yerleşkesi’nde 108 yeni konut inşa edileceğini açıklamıştı.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar