ANTONİO GUTERRES SİYONİST İSRAİL'DEN HESAP SORULMASINI İSTEDİ

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, İsrail’in öldürdüğü Filistinli çocuk sayısı karşısında şoke olduğunu dile getirerek İsrail’den hesap sorulmasını istedi. 

Görüntülenme: 639 Tarih: 12 Temmuz 2022 16:01
ANTONİO GUTERRES SİYONİST İSRAİL'DEN HESAP SORULMASINI İSTEDİ

Guterres, BM’nin yıllık “Çocuklar ve Silahlı Çatışma” raporunda Filistinli çocuklara yönelik ihlalleri sebebiyle İsrail’i daha önce görülmemiş bir şekilde eleştirdi.
 

BM raporu işgal rejiminin geçen yılki ihlalleri ve Gazze Şeridi’nde aralarında çocukların da olduğu çok sayıda kişinin hayatını kaybetmesine yol açan saldırılarını içeriyor.
 

Guterres, işgal ordusunun insanların yoğun olarak yaşadıkları bölgelere düzenlediği hava saldırılarında ölen Filistinli çocukların sayısının çokluğu ve bugüne kadar ihlallerin hesabının sorulmuş olmaması karşısında şoke olduğunu ifade etti.
 

İşgal güçlerinden bir kez daha can kaybını önlemek için en üst derecede kendine hakim olmasını ve gerekli tedbirleri almasını isteyen Guterres, işgal güçlerine ayrıca çocuklara yönelik orantısız güç kullanımına son vermesi çağrısında bulundu.
 

Guterres, işgal güçlerinin gerçek mermi kullandığı her olayın incelenmesini isterken, ilk kez işgal güçlerinin ihlallerinin hesabının sorulmadığını itiraf etti.
 

BM raporunda işgal rejimi zindanlarında esir tutulan Filistinli çocuklara da dikkat çekildi.
 

Guterres, işgal rejiminden çocukların gözaltına alınması konusunda uluslararası kriterlere uymasını ve idari hapis cezası uygulamasına son vermesini istedi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar