SİYONİST GÜÇLER BATI ŞERİA VE KUDÜS'TE FİLİSTİNLİLERİ ESİR ALDI

İşgal güçleri dün gece ve bu sabah (12 Temmuz Salı) erken saatlerde Batı Şeria ve Kudüs’ün çeşitli bölgelerine baskın düzenleyerek ikisi kardeş 9 kişiyi gözaltına aldı. 

Görüntülenme: 619 Tarih: 12 Temmuz 2022 11:40
SİYONİST GÜÇLER BATI ŞERİA VE KUDÜS'TE FİLİSTİNLİLERİ ESİR ALDI

Kudüslü kaynaklar, işgal güçlerinin Velid Salim el-Hatib ve kardeşi Abdurrahman’ı Kudüs’ün kuzeydoğusunda yer alan Hızma beldesindeki evlerine baskın düzenleyerek gözaltına aldığını bildirdi.
 

Velid Salim el-Hatib’in işgal rejimi zindanlarında daha önce bir süre yatan eski esirlerden olduğu ve işgal güçleri tarafından sonuncusu geçtiğimiz Şubat ayında olmak üzere birçok kez gözaltına alındığı ifade edildi.
 

Kudüs’ün kuzeyindeki Kalendiya askeri kontrol noktasında görevli işgal askerleri dün gece geç saatlerde Ramallah’taki el-Celzun Kampı sakinlerinden 5 genci Kudüs’ten dönüşleri sırasında gözaltına aldı.
 

Yerel kaynaklar, gözaltına alınan gençlerin Cemal Mikdadi, Emir el-Amuri, Muhammed Hüsam Zeyd, Ahmed Kamil Mahluf ve Malik Ebu Halife olduğunu belirtti.
 

İşgal güçleri, Nablus kenti sakinlerinden Hamido ez-Zekari isimli genci de Nablus-Kalkiliya karayolunda gözaltına aldı.
 

İşgal güçlerinin ayrıca Hasan Abdüsselam el-Uveyvi isimli genci el-Kerame Kapısı’ndan çıkış yapmak isterken gözaltına aldığı öğrenildi.
 

Filistin Bilgi Merkezi’nin verilerine göre işgal güçleri Haziran ayında 2510 ihlal gerçekleştirdi ve 13 Filistinliyi şehit etti.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar