SİYONİST İŞGALCİLER ZEYTİN AĞAÇLARINI SÖKTÜ

Yahudi yerleşimciler dün (11 Temmuz Pazartesi) öğle saatlerinde Ramallah’ın kuzeyindeki Turmusaya beldesi arazilerinde ekili yüzlerce zeytin ağacını söktü. 

Görüntülenme: 605 Tarih: 12 Temmuz 2022 22:00
SİYONİST İŞGALCİLER ZEYTİN AĞAÇLARINI SÖKTÜ

Yerel kaynaklar, Yahudi yerleşimcilerin Ramallah’ın kuzeyindeki Turmusaya ve el-Muğayyir beldeleri arasındaki arazilerde ekili 450 meyveli ağacı söktüğünü söyledi.
 

Yahudi yerleşimcilerin saldırılarının Filistinlileri göçe zorlamayı ve arazilerine el koyarak üzerinde yeni yerleşkeler inşa etmeyi hedeflediği belirtildi.
 

Kurban Bayramı’nın ikinci gününde de Ramallah’ın kuzeydoğusundaki el-Muğayyir beldesinde Iyd Gazi en-Na’san isimli genç Yahudi yerleşimcilerin saldırısı sonucu yaralanmış, Batı Şeria’nın kuzeydoğusundaki el-Ağvar bölgesinde fanatik bir yerleşimcinin el-Hamra kontrol noktası yakınlarında yaşayan Filistinli bir aileye saldırdığı ve Yahudi yerleşimcilerin Selfit’in batısında Filistinli gençleri kovaladığı kaydedilmişti.
 

İşgal güçleri tarafından korunan Yahudi yerleşimciler, sürüler halinde Batı Şeria’da Filistinlilere ve evlerine saldırıyor, araçlarına ve tarım arazilerine zarar veriyor, gasp etmek istedikleri arazilere baskın düzenliyorlar.
 

Yahudi yerleşimcilerin Filistinlileri, evlerini ve mülklerini hedef alan saldırılarının geçtiğimiz Haziran ayında 102’ye ulaştığı, 26’sının ibadethaneleri ve kutsal mekanları hedef aldığı, geçen ay 4170 yerleşimcinin Mescid-i Aksa’ya baskın düzenlediği bildirildi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar