FİLİSTİNLİ ESİRLER BİR BAYRAMI DAHA ZİNDANDA GEÇİRİYOR

İşgal rejimi zindanlarında tutulan Filistinli esirler Kurban Bayramı’na has özel bir hava oluşturmaya çalışsalar da ailelerine özlemleri baki kalıyor. 

Görüntülenme: 790 Tarih: 10 Temmuz 2022 17:47
FİLİSTİNLİ ESİRLER BİR BAYRAMI DAHA ZİNDANDA GEÇİRİYOR

İşgal rejimi, zindanlarında esir tuttuğu binlerce Filistinliyi özgürlüklerinden ve aileleriyle birlikte bayram sevinci yaşamaktan mahrum bırakıyor.
 

Filistinli esirler, işgal rejiminin kendilerini aileleriyle ve arkadaşlarıyla bayram sevinci yaşamaktan mahrum bırakmasına rağmen bayramı hep birlikte kutlamak için çeşitli etkinlikler düzenliyorlar.
 

Sabah namazından sonra hazırlıklara başlayan esirler, avluya çıkarak birbirleriyle selamlaşıyorlar ve bayram namazından sonra dağıtmak üzere şeker, meyve suyu ve hurma hazırlıyorlar.
 

Bayram namazından sonra cezaevi avlusunda daire şeklinde oturan esirler, birbirleriyle bayramlaşıyorlar.
 

Hep birlikte yüksek sesle direniş marşları söyleyen esirler, daha sonra yine hep birlikte bayram yemeği yiyorlar.
 

İşgal rejimi cezaevleri idaresi, bayram gecesi sıcak suyu kesme gibi uygulamalarla esirlerin bayram sevinçlerini gölgelemeye çalışıyor.
 

Filistinli esirlerin işgal rejimi cezaevlerinde bayram namazı kılmaları ve birbirleriyle bayramlaşarak bayram yemeği yemeleri yaklaşık iki saat sürüyor. Daha sonra her esir kendi koğuşuna ve yatağına dönerek hayallerine ve özlemlerine dalıyor.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar