BATI ŞERİA'DA ÇATIŞMA

Batı Şeria’da birçok noktada dün gece ve bu sabah (10 Temmuz Pazar) erken saatlerde işgal güçleriyle Filistinliler arasında çatışmalar yaşandı ve Filistinli direnişçiler işgal güçlerine el yapımı patlayıcı attı. 

Görüntülenme: 690 Tarih: 10 Temmuz 2022 21:29
BATI ŞERİA'DA ÇATIŞMA

İşgal güçleri Kurban Bayramı’nın ikinci gününde bu sabah Batı Şeria’da aralarında eski esir Ekrem Naim Beni Avde’nin de olduğu beş kişiyi gözaltına aldı.
 
Filistinli eski esirin işgal güçlerince Tubas’ın güneyinde yer alan Tamun beldesindeki evine baskın düzenlenerek gözaltına alındığı bildirildi.

 

İşgal ordusu, işgal askerlerine yönelik ateş açma eylemi gerçekleştirdiği şüphesiyle Filistinli bir gencin gözaltına alındığını duyurdu.
 

Yerel kaynaklar, el-Halil kentinin doğusundaki Cabir Mahallesi’nde işgal güçlerinin Filistinlilerin üzerine göz yaşartıcı bomba atması sebebiyle birçok kişinin bombalardan çıkan yoğun gazdan etkilendiğini ifade etti.
 

Kaynaklar, Kiryat Arba Yahudi Yerleşkesi sakinlerinin Filistinlilerin evlerini taşlamaları ve küfürler savurmaları üzerine yerleşimcilerle Filistinliler arasında çatışma çıktığını ve işgal güçlerinin Yahudi yerleşimcileri korumak için Cabir Mahallesi’ne baskın düzenlediğini belirtti.
 

Bu arada, Filistinli gençlerin Tulkerem kentinde ve Cenin vilayetinin kuzeyindeki el-Celeme kontrol noktasında işgal güçlerine el yapımı patlayıcı attıkları kaydedildi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar