İSMAİL HENİYYE'DEN İSLAM ÜMMETİNE ÇAĞRI

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi Başkanı İsmail Heniyye, Arap ve İslam ülkeleri liderlerine ve yetkililerine, İslam ümmetinin alimlerine ve düşünürlerine Kurban Bayramı münasebetiyle kutlama mesajları gönderdi. 

Görüntülenme: 961 Tarih: 10 Temmuz 2022 14:43
İSMAİL HENİYYE'DEN İSLAM ÜMMETİNE ÇAĞRI

Heniyye, mesajında Kudüs’te ve Müslümanların ilk kıblesi Mescid-i Aksa’da yaşananlara dikkat çekerek, Müslümanların Mescid-i Aksa’ya özgürce ulaşamadıklarını ve ibadet edemediklerini hatırlattı.
 

Mescid-i Aksa’nın işgal altında inlediğini ve işgalcilerin Mescid-i Aksa’yı zaman ve mekan bakımından ikiye bölmek ya da altında kazdıkları tüneller aracılığıyla yıkmak istediklerine işaret eden Heniyye, Mescid-i Aksa’nın işgalden kurtulması ve Müslümanların orada özgürce ibadet edebilmeleri için ciddi ve ısrarlı çaba gerektiğini söyledi.
 

Filistin halkının ve Müslüman halkların liderlerin eylemlerini beklediklerini kaydeden Heniyye, başta Kudüs ve Mescid-i Aksa olmak üzere ümmetin büyük davaları için birlik ve bütünlük içinde çaba sarf edileceğini ümit ettiklerini bildirdi.
 

Heniyye, “Onurumuz ve şerefimiz, haklarımız ve kutsal mekanlarımız için herkesin elinden geleni yapmasını ümit ediyoruz” dedi.
 

Hamas Hareketi Siyasi Birimi Başkanı mesajında ayrıca İslam ümmeti ve ülkeleri için birlik, istikrar ve refah dileklerini ifade etti.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar