FDKC'DEN MAHMUD ABBAS'A TEPKİ

Filistin Demokratik Kurtuluş Cephesi (FDKC), Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas’ın işgal rejimi Savaş Bakanı Benny Gantz’la yaptığı görüşmenin milli çıkarlara hizmet etmeyen yanlış yönde atılmış bir adım olduğunu ifade etti. 

Görüntülenme: 637 Tarih: 09 Temmuz 2022 15:24
FDKC'DEN MAHMUD ABBAS'A TEPKİ

Dün (8 Temmuz Cuma) konuyla ilgili yayınladığı açıklamada işgal rejiminin söz konusu görüşmeyi Filistin halkına yönelik cinayetlerinin üstünü örtmek için kullanabileceği uyarısında bulunan FDKC, Filistin’le ilgili kararlarla keyfi olarak oynama ve söz konusu kararları kaybedilecek bir oyunda kullanma politikasına son verilmesini istedi.
 

FDKC, Filistin hakkında alınacak keyfi kararlar ile bölük pörçük uygulama ve çözümler arasında pazarlık yapmanın Filistin davasına en ufak bir yararı olmadığını kaydetti.
 

İslami Cihad Hareketi de konuyla ilgili yaptığı açıklamada Abbas-Gantz görüşmesinin düşmanın çıkarlarına hizmet ettiğini dile getirdi.
 

Filistin resmi haber ajansı Wafa’nın yayınladığı habere göre Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas, işgal rejimi Savaş Bakanı Benny Gantz’ı önceki gün akşam saatlerinde Ramallah’taki Başkanlık Köşkü’nde kabul etti. 
 

Abbas’ın Gantz ile ABD Başkanı Joe Biden’ın 13-16 Temmuz’da bölgeye yapacağı ziyaret öncesinde ortamı ve şartları hazırlama konusunda fikir alışverişinde bulunduğu iddia edildi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar