FHKC LİDERLERİNDEN CEMİL MUZHİR: 'DİRENİŞ ORTADOĞU NATO'SUNA İZİN VERMEYECEK'

Filistin Halk Kurtuluş Cephesi Başkan Yardımcısı Cemil Mizhir İran'ın başını çektiği Irak ve Yemen'deki direnişin yanı sıra Suriye, Lübnan ve Filistin'in bölgede yeni denklemlerin kurulmasına izin vermeyeceğini söyledi. 

Görüntülenme: 668 Tarih: 07 Temmuz 2022 19:35
FHKC LİDERLERİNDEN CEMİL MUZHİR: 'DİRENİŞ ORTADOĞU NATO'SUNA İZİN VERMEYECEK'

El-Meyadin’e verdiği özel röportajda açıklamalarda bulunan Mizhir, Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrallah ile yaptığı görüşmenin verimli ve önemli olduğunu belirterek, tüm bölgesel tehditlerin ve zorlukların ele alındığını vurguladı.

Mizhir açıklamasında, “Nasrallah ve ben, çeşitli ülkelerin İsrail’i savunmak adına Ortadoğu NATO’sunu kurma girişimlerini ele aldık. Direniş Ekseni'nin genişleyen yetenekleri sayesinde bu girişimlerin yetersiz kalacağını vurguladık” ifadesini kullandı.

Filistinli üst düzey isim, Kariş krizine de değinerek Lübnan sınırlarının düşman İsrail ile değil Filistin Yönetimi ile yapılması gerektiğini söyledi. Mizhir, “İsrail işgali, petrol ve gazın Lübnan ve Filistinlilere ait olduğu gerçeğine boyun eğmelidir” dedi.

İran'ın başını çektiği Irak ve Yemen'deki direnişin yanı sıra Suriye, Lübnan ve Filistin'in bölgede İsrail düşmanının kaynaklarını ve servetini çalmasına izin verecek yeni denklemlerin kurulmasına müsaade etmeyeceğini vurgulayan Mizhir, tüm Mihver kuvvetlerinin katılacağı çok cepheli bir savaşın kaçınılmaz olduğunu ve görünürde tek bir hedef olduğunu söyledi. Mizhir, bir gün Direniş Ekseni'nin İsrail düşmanı ve müttefikleriyle önemli bir çatışmaya gireceğini öngörerek “Zaferin, Direniş Ekseni’nin yanında olacağını” belirtti.

Ürdün Kralı 2. Abdullah geçtiğimiz günlerde, ABD yayın organı CNBC'ye yaptığı açıklamada Ortadoğu NATO’sunu gündeme getirmişti. Abdullah açıklamasında, "Ortadoğu NATO'sunu destekleyecek ilk insanlardan biri ben olurum. Hepimiz bir araya gelip 'Birbirimize nasıl yardımcı olabiliriz?' diyoruz. Ki bence bu, bu bölge için çok sıra dışı" ifadesini kullanmıştı.

Kudüs Haber Ajansı - KHA | kudushaber.com.tr

Yorumlar