SİYONİST İŞGALCİLER TARIM ARAZİLERİNİ YAKTI

Yahudi yerleşimciler bugün (11 Haziran Cumartesi) Nablus’un güneyindeki Burin köyünde Filistinlilere ait tarım arazilerini ateşe verdi ve bazı evleri taşladı. 

Görüntülenme: 752 Tarih: 11 Haziran 2022 17:20
SİYONİST İŞGALCİLER TARIM ARAZİLERİNİ YAKTI

Burin Köy Meclisi Başkanı İbrahim İmran, konuyla ilgili yaptığı basın açıklamasında, Burin’in doğusunda kurulu Givat Ronen Yahudi Yerleşkesi’nden gelen Yahudi yerleşimcilerin köyün doğusundaki tarım arazilerinin geniş bir bölümünü yaktıklarını söyledi.
 

İmran, Yahudi yerleşimcilerin ayrıca köydeki bazı evleri taşladıklarını ve sivil savunma ekiplerinin tarım arazilerindeki yangınlara müdahalesini engellediklerini ifade etti.
 

Burin Sivil Savunma Merkezi de açıklamasında Yahudi yerleşimcilerin engellemelerine rağmen ekiplerinin yangınlara müdahaleyi sürdürdüğünü belirtti.
 

İşgal güçleri tarafından korunan ve Filistinlileri göç etmeye zorlayıp topraklarına el koymak isteyen Yahudi yerleşimciler, sürüler halinde Batı Şeria’da Filistinlilere ve evlerine saldırıyor, araçlarına ve tarım arazilerine zarar veriyor, gasp etmek istedikleri arazilere baskın düzenliyorlar.
 

İşgal güçleri himayesinde terör estiren Yahudi yerleşimciler ayrıca hasat mevsiminde çiftçilerin ürünlerini toplamalarına engel oluyor ve toplanan ürünleri çalıyorla. 

 Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar