DİRENİŞ BATI ŞERİA'NIN TÜM KENTLERİNE YAYILIYOR

İslami Direniş Hareketi (Hamas) liderlerinden Nadir Savafita, direnişin Cenin’de başarısını kanıtlatan tecrübesinin Batı Şeria’nın diğer kentlerine ve beldelerine de yayılmaya başladığını söyledi. 

Görüntülenme: 663 Tarih: 11 Haziran 2022 05:43
DİRENİŞ BATI ŞERİA'NIN TÜM KENTLERİNE YAYILIYOR

Savafita, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Batı Şeria’nın son aylarda işgale karşı direnişte ve çatışmalarda her geçen gün artışa şahit olduğunu ifade etti.
 

Düşmanın Filistin halkına yönelik cinayetlerinin ve Mescid-i Aksa’ya düzenlenen baskınların devam etmesinin, gözaltı operasyonlarının, suikastların ve Yahudi yerleşimi faaliyetlerinin Filistin halkının önünde tek bir seçenek bıraktığını kaydeden Savafita, söz konusu seçeneğin özgürlüğe kadar tüm gücüyle direnmek olduğunu belirtti.
 

Filistin halkının asla işgalcilere teslim olmayacağını ve beyaz bayrak çekmeyeceğini, sonuna kadar direnişini sürdüreceğini kaydeden Savafita, Ramallah’taki Filistin Yönetimi’nden halkın dertlerine yakın olmasını ve muhalif sesleri susturma politikasından vazgeçmesini, siyasi tutuklamalara ve şehit cenazeleri ile esir karşılama konvoylarına saldırmaya son vermesini istedi.
 

Filistin Yönetimi güvenlik güçlerinin en-Necah Üniversitesi’ndeki İslami Kitle Öğrenci Grubu üyelerine yönelik ihlallerinin İslami Kitle Öğrenci Grubu’nun Birzeit Üniversitesi’ndeki seçimlerde elde ettiği başarıdan bağımsız olmadığına dikkat çeken Savafita, Filistin Yönetimi’nin zor durumda ve siyasi ufuktan yoksun olduğunu bildirdi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar