BATI ŞERİA'DA BİR FİLİSTİNLİ ŞEHİT OLDU

Filistin Sağlık Bakanlığı'nın verdiği bilgilere göre, Batı Şeria'nın güney kesiminde yer alan El-Halil'in kuzeyindeki Halhul kasabasında işgal güçlerinin saldırısı sonucu ağır yaralanan, 27 yaşındaki Mahmud Fayiz Ebu Ayhur hayatını kaybetti.  

Görüntülenme: 638 Tarih: 10 Haziran 2022 02:24
BATI ŞERİA'DA BİR FİLİSTİNLİ ŞEHİT OLDU

Sağlık Bakanlığı'nın açıklamasında, işgal güçlerinin saldırısında Ayhur'un karnından vurulduğu, diyafram ve aortunun delindiği, bu yüzden kurtarma çabalarının sonuç vermediği, gencin bütün çabalara rağmen hayatını kaybettiği belirtildi.

Sağlık Bakanlığı'nın açıklamasında ayrıca 5 kişinin yaralandığı, bunlardan 3'ünün gerçek, 2'sinin de kauçuk kaplamalı mermiyle isabet aldığı belirtildi. Ancak Kızılay tarafından yapılan açıklamada, ekiplerinin 7 kişiyi hastaneye naklettiği, bunlardan birinin şehit olduğu, diğerlerinin tedavisinin devam ettiği bilgisi verildi. 

Verilen haberlere göre söz konusu kasabaya, işgal güçlerinin baskın düzenlemeleri ve bir dükkanı basmaları üzerine çatışmalar çıktı. Çatışmada işgal güçleri Filistinli gençlere gerçek ve kauçuk kaplamalı mermilerle saldırdılar. 

Gelişmeler hakkında verilen bilgide işgal güçlerinin Halhul'da bir döviz bürosunu basarak içerideki mal varlığını gasp ettikleri, civardaki bir genci de gözaltına aldıkları belirtildi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar