HAMAS EBU AYHUR'UN ŞEHADETİ MÜNASEBETİYLE TAZİYE MESAJI YAYINLADI

İslami Direniş Hareketi (Hamas) bugün (9 Haziran Perşembe) İsrail işgal güçlerinin, El-Halil'in kuzeyindeki Halhul kasabasına yönelik saldırılarında şehit edilen Mahmud Fayiz Ebu Ayhur için taziye mesajı yayınladı.  

Görüntülenme: 677 Tarih: 10 Haziran 2022 18:41
HAMAS EBU AYHUR'UN ŞEHADETİ MÜNASEBETİYLE TAZİYE MESAJI YAYINLADI

Hamas yayınladığı taziye mesajında; "Biz başkaldıran devrimcilerin ellerini sıkı bir şekilde tutuyoruz. Onlar halkımızın evlatlarını savunma mücadelesinin, işgalcileri ve onların yerleşimcilerini dize getirmek, topraklarımızdan ve mukaddes mekanlarımızdan çıkarmak için mümkün olan bütün yollarla verilen mücadelenin öncü güçlerini oluşturmaktadır." ifadesine yer verildi. 

Hamas, Halilurrahman diyarında şehitler kervanına katılan kahraman için Allah'tan rahmet, yaralılar için de acil şifalar dilediğini ifade etti. 

Filistin Sağlık Bakanlığı'nın verdiği bilgilere göre, Batı Şeria'nın güney kesiminde yer alan El-Halil'in kuzeyindeki Halhul kasabasında işgal güçlerinin saldırısı sonucu ağır yaralanan, 27 yaşındaki Mahmud Fayiz Ebu Ayhur hastaneye kaldırılmasından sonra yürütülen tüm çabalara rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. 

Saldırıda 6 kişinin de yaralandığı haber verildi.

İşgal güçlerinin söz konusu kasabaya baskın düzenlemeleri, bir dövizci dükkanını basıp mal varlıklarını gasp etmeleri üzerine Filistinlilerle aralarında çatışmalar çıkmış, işgal güçleri de Filistinli gençlere gerçek mermilerle ve kauçuk kaplı mermilerle saldırmışlardı. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar