MAHMUD ABBAS'A BAĞLI GÜVENLİK GÜÇLERİ GAZETECİLERE SALDIRDI

Mahmud Abbas yönetimine bağlı güvenlik güçleri bugün (8 Haziran Çarşamba) öğle vaktinde, Nablus'taki Necah Üniversitesi'nde bulunan İslami Kitle mensubu öğrencilerin dayanışma gösterisini görüntülemek isteyen basın mensuplarına saldırdı ve onlara engel oldular.  

Görüntülenme: 612 Tarih: 09 Haziran 2022 19:32
MAHMUD ABBAS'A BAĞLI GÜVENLİK GÜÇLERİ GAZETECİLERE SALDIRDI

Güvenlik güçlerinden bazı kişilerin ve Gençlik Hareketi'nin, basın mensuplarından birine saldırdıkları ve kişisel kamerasını kırdıkları, diğer basın mensuplarının da hadiseyi görüntülemelerine engel oldukları belirtildi. 

İslami Kitle, üniversitedeki güvenlik elemanlarının sık sık öğrencilere müdahale etmeleri ve son olarak da İslami Kitle'nin üniversitedeki bir temsilcisine saldırıda bulunmaları üzerine bir protesto gösterisi düzenleme kararı almış ve öğrencilere de bu gösteriye destek vermeleri çağrısı yapmıştı. 

İslami Kitle, üniversite güvenliğinin kitle temsilcisine saldırmasını insanlık dışı ve yasa dışı olarak nitelendirmiş, üniversitede öğrencilerin güven içinde öğrenimlerini sürdürmeleri için gerekli olan asgari şartlara bile aykırı olduğunu dile getirmişti. 

Güvenlik güçlerinin gösteriyi görüntülemek isteyen basın mensuplarına saldırısı tepkilere neden oldu. Muhtelif hareketler, liderler ve aktivistler yaptıkları açıklamalarda güvenlik güçlerinin sergilediği tutumu kınadılar. 

Necah Üniversitesi yönetimi de kampüs duvarları dışında vuku bulan bu olayı kınadığını ve olaya karışanlarla ilgili detayları açıklayacağını belirtti. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar