ABDULHAKİM HANİNİ: HAMAS LİDERLERİNİN ESİR ALINMASI HALKIMIZI KORKUTAMAZ

 

Görüntülenme: 941 Tarih: 09 Haziran 2022 21:15
ABDULHAKİM HANİNİ: HAMAS LİDERLERİNİN ESİR ALINMASI HALKIMIZI KORKUTAMAZ

İslami Direniş Hareketi (Hamas) liderlerinden Abdülhakim Hanini, İsrail işgal rejiminin hareketin liderlerini ve ileri gelenlerini tutuklama yoluyla hedef almasının ve idari tutuklamaları yeniden başlatmasının, kendilerinin bileklerini bükmeye yetemeyeceğini ve Filistin halkını da korkutamayacağını, bilakis kurtuluş ve yurda dönüş konusunda direnişe güveni daha da artıracağını dile getirdi. 

Hanini, işgal yönetiminin bu uygulamalarının, Batı Şeria ve Kudüs'te hareketin lider kadrosuna darbe vurmak ve işgal rejiminin devam eden ihlalleri karşısında oluşan sıcak ortamda bazı etkili kişileri tarafsız olmaya zorlamak amacıyla sürdürdüğü planlı bir strateji olduğuna dikkat çekti. 

Hanini, işgal güçlerinin bu uygulamalara, Filistin gençliğinin kararlılıkla sürdürdüğü direniş ve ellerindeki imkanların son derece kısıtlı olmasına rağmen bütün mevzilerde onlara darbe vurmaları karşısında içine düştükleri çaresizlik ve hüsran sebebiyle başvurduklarını dile getirdi. 

İşgal güçleri bugün (8 Haziran Çarşamba) sabah gerçekleştirdikleri baskınlarda Hamas'ın Batı Şeria'daki liderlerinden Re'fet Nasif'i gözaltına almışlardı. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar