ABBAS YÖNETİMİNİN HAYAT PAHALILIĞININ PROTESTO EDİLMESİNE TAHAMMÜLÜ YOK

 

Görüntülenme: 616 Tarih: 08 Haziran 2022 21:33
ABBAS YÖNETİMİNİN HAYAT PAHALILIĞININ PROTESTO EDİLMESİNE TAHAMMÜLÜ YOK

Hayat pahalılığına ve fiyatların artmasına karşı başlatılmış bir kitlesel hareket durumundaki "Bedna Ne'işu (Yaşamak İstiyoruz)" isimli hareketin sözcüsü Rami El-Cuneydi, bazı mensuplarının Filistin Yönetimi'ne bağlı güvenlik güçleri tarafından gözaltına alınmasını protesto amacıyla El-Halil'de faaliyetlerini durdurduğunu açıkladı. 

El-Cuneydi, Safa haber ajansına yaptığı açıklamada, hükümetin sözlerini yerine getirmesi ve fiyat artışı dalgasının önüne geçmesi talebiyle El-Halil'deki İbnu Rüşd Kavşağı'nda dayanışma eylemi düzenlemeleri esnasında, polisin harekete destek veren gençlerden 15'ini gözaltına almasını protesto amacıyla El-Halil'deki faaliyetlerini dondurduklarını belirtti.

El-Cuneydi, kendilerine kargaşa çıkarma ve yasa dışı kitlesel eylem düzenleme suçlamalarında bulunulduğunu, oysa yaptıkları gösterinin yasanın izin verdiği türden olduğunu ve gençlere yöneltilen suçların geçersiz olduğunu dile getirdi. 

Söz konusu hareketin geçtiğimiz pazartesi günü El-Halil şehrinin ortasındaki İbnu Rüşd Kavşağı'nda hayat pahalılığına ve fiyatların artmasına karşı protesto eylemi düzenlemesi esnasında eyleme katılan gençlerden bazıları polisler tarafından gözaltına alınmıştı. 

Hareket, hükümetin El-Halil Ticaret Odası'yla yaptığı anlaşmaya bağlı kalmaması ve fiyatların çok artması sebebiyle geçtiğimiz pazar gününden itibarın İbnu Rüşd Kavşağı'nda gösteri eylemleri düzenlemeye başlamıştı. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar