SİYONİST ORDUYA AİT BİR İHA GAZZE'DE DÜŞTÜ

Siyonistlere ait medya organları işgal ordusuna ait bir insansız hava aracının (İHA) dün (7 Haziran Salı) akşam Gazze Şeridi'nin kuzey kesiminde düştüğünü haber verdi.  

Görüntülenme: 761 Tarih: 08 Haziran 2022 14:41
SİYONİST ORDUYA AİT BİR İHA GAZZE'DE DÜŞTÜ

Siyonist medya, işgal ordusunun İHA'nın hangi sebeple düştüğüne dair araştırma çalışması yapmaya devam ettiğini ve sebebin anlaşılmasından sonra gerekli bilgilendirmenin yapılacağını iddia etti. 

Son dönemde işgal ordusunun, gözlem faaliyeti amacıyla göndermiş olduğu İHA'larının çoğu Gazze Şeridi hava sahasına girmesinden sonra düşmüştü ve bunların birçoğunun düşürülmesinin sorumluluğunu Filistin direniş güçleri üstlenmişti. 

Bu hadiseler, Gazze'deki direniş hareketlerinin elinde artık hava savunma sisteminin de bulunduğunu ve işgal rejiminin hava araçlarının da düşürülebildiğini teyit ediyor. Bu durum ise işgal ordusunu ciddi şekilde endişelendiriyor. Çünkü işgal ordusunun kara harekatlarında direniş karşısında artık ciddi şekilde zorlanması sebebiyle büyük ölçüde hava saldırılarıyla üstünlük sağlamaya çalışıyordu. Hava araçlarının düşürülmesi ise direnişin bu konuda da kendini savunabilecek ve işgal güçlerinin kalbine korku salabilecek bir noktaya doğru ilerlediğini gösteriyor. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar