SİYONİST KANAL 12 TELEVİZYONU İŞTİYYE HÜKÜMETİNİN GÖREVDEN ALINACAĞINI ÖNE SÜRDÜ

 

Görüntülenme: 976 Tarih: 08 Haziran 2022 00:28
SİYONİST KANAL 12 TELEVİZYONU İŞTİYYE HÜKÜMETİNİN GÖREVDEN ALINACAĞINI ÖNE SÜRDÜ

İşgalci siyonistlere ait Kanal 12 televizyonu bugün (7 Haziran Salı) yayınladığı bir yorumda, Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas'ın yakın çevresindeki bazı şahıslara Muhammed İştiyye hükümetini görevden almayı ve hükümet başkanlığına başka birini atamayı düşündüğünü söylediği iddia edildi. 

Söz konusu televizyonda, Arap toplumundaki gelişmelerle ilgili yorumlar yapan Ehud Yaari, Mahmud Abbas'ın Muhammed İştiyye hükümetini görevden almayı düşündüğünü yakın çevresindeki bazı şahıslara söylediği iddiasında bulundu.

Yaari yorumunda bilgilerin kendisine Filistin Yönetimi'ndeki üst düzey makamlardan ulaştığını söyledi, ancak konunun ayrıntısı hakkında herhangi bir bilgi vermedi. 

Fetih hareketinin Merkez Komitesi üyesi olan Muhammed İştiyye'nin başkanlığındaki hükümet, Rami Elhamdallah hükümetinin ardından kurulmuş ve 13 Nisan 2019 tarihinde Başkan Mahmud Abbas'ın önünde yasal yeminini yaparak göreve başlamıştı. 

Ancak genellikle başarısız bir çizgi izleyen İştiyye hükümetine yönelik eleştiriler son dönemde arttı. Özellikle son dönemdeki fiyat artışlarına karşı bazı yerlerde gösteriler düzenlendi ve Filistin polisi bu gösterileri dağıtmak için şiddete başvurdu. Ayrıca siyasi amaçlı tutuklamaların devam etmesi de hükümete yönelik eleştirilerin ana konuları arasında yer alıyor. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar