KORSAN İSRAİL BİRZEİT ÜNİVERSİTESİNDE TERÖR ESTİRİYOR

İsrail işgal mahkemesi, geçtiğimiz günlerde yapılan Öğrenci Meclisi seçimlerinde İslami Kitle adaylarının büyük bir başarı elde ettiği Birzeit Üniversitesi'nde bu kesimin ileri gelenleri hakkında muhtelif hapis ve idari tutukluluk kararları verdi.  

Görüntülenme: 734 Tarih: 07 Haziran 2022 09:00
KORSAN İSRAİL BİRZEİT ÜNİVERSİTESİNDE TERÖR ESTİRİYOR

İşgal mahkemesi İslami Kitle'nin organizatörlüğünü yapan, yaralı esirlerden ve Ramallah'ın kuzeyindeki Kuber ahalisinden olan İsmail El-Berğusi'yi 14 ay hapis cezasına mahkum etti. 

İşgal güçleri El-Berğusi'yi ve İslami Kitle'nin diğer bazı ileri gelenlerini 10 Ocak 2022 tarihinde Birzeit Üniversitesi'nin girişinde üzerlerine ateş ederek gözaltına almışlardı. 

Verilen haberlere göre El-Berğusi söz konusu saldırıda yaralandığından ve posta adı verilen araçla dolaşmakta zorluk çektiğinden işgal rejiminin Ofer Mahkemesi'nde birkaç gün önce gerçekleştirilen duruşmaya katılmamıştı. Bunun üzerine mahkeme onun hakkında nihai karar verme işlemini mahkeme salonunda hazır bulunması şartıyla 6 Haziran tarihine ertelemişti.

İşgal mahkemesinin İslami Kitle'nin denetçisi Mu'tasım Zellum ile aynı grubun seçim Hazırlık Komitesi temsilcisi Muhammed Arman hakkında da 4'er ay süreyle idari tutuklama kararı verdiği bildirildi. İşgal güçleri Birzeit Üniversitesi'nin Öğrenci Meclisi seçimleri öncesinde, geçtiğimiz mayıs ayında İslami Kitle'nin aktivistlerinden Mutasım Zellum, Abdurrahman Alevi, Abdulmecid Hasan, Ziya Zellum, Muhammed El-Fatih, Muhammed Arman ve Visam Turki'yi gözaltına almışlardı. 

İşgal rejiminin uyguladığı tüm şiddete ve engellemelere rağmen İslami Kitle, Birzeit Üniversitesi Öğrenci Meclisi seçimlerinde büyük bir başarı elde etmiş, rakip Gençlik Hareketi'nin 3379 oy almasına rağmen İslami Kitle adayları 5068 oy kazanmıştı. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar