KUDÜS VE RAMALLAH'TA ÇATIŞMA

Dün (6 Haziran Pazartesi) akşam işgal altındaki Kudüs'ün, Mescidi Aksa'nın güneyinde yer alan Silvan semtinde meydana gelen çatışmalarda işgal güçlerinin gaz bombaları atmaları sebebiyle birçok kişi zarar gördü.  

Görüntülenme: 848 Tarih: 07 Haziran 2022 07:07
KUDÜS VE RAMALLAH'TA ÇATIŞMA

Kudüs'teki kaynakların verdiği bilgilere göre işgal güçleri doğrudan sokaklardaki ahalinin ve evlerin üzerine gaz bombaları attı. 

Zarar görenlere olay yerinde müdahale edildiği belirtildi. 

İşgal güçleri dün akşam saatlerinde Kudüs'te Silvan semtine ve Şuafat mülteci kampının Ras Hamis Mahallesi'ne baskın düzenlemişlerdi. 

İşgal güçlerinin dün akşam Ramallah'ın doğusundaki Kefr Malik köyünde de bir Filistinli genci gözaltına aldıkları haber verildi. 

Aynı köyün yakınında bulunan bir askeri kontrol noktasında da 21 yaşındaki Muhammed Safa Bu'ayrat isimli genci gözaltına aldıkları belirtildi. 

İşgal güçleri dün akşam Ramallah'ın kuzeybatısındaki Peygamber Salih köyüne baskın düzenledi ve bu yüzden çatışmalar çıktı. İşgal güçlerinin bu çatışmada göz yaşartıcı gaz bombaları attıkları ancak herhangi bir yaralanma bilgisi verilmediği belirtildi. İşgalciler köyün girişine askeri kontrol noktası koyarak giriş çıkışları engellediler. Bu yüzden büyük bir sıkıntı yaşandı. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar