AP: ŞİRİN EBU AKİLE İSRAİL SİLAHIYLA VURULDU

ABD merkezli Associated Press bugün (24 Mayıs Salı) yayınladığı araştırmasında, Cenin Mülteci Kampı'nda iki hafta önce öldürülen El-Cezire muhabiri Şirin Ebu Akile'nin İsrail silahından çıkan mermiyle vurulduğunu ortaya koydu.  

Görüntülenme: 645 Tarih: 24 Mayıs 2022 23:15
AP: ŞİRİN EBU AKİLE İSRAİL SİLAHIYLA VURULDU

Araştırmada, Ebu Akile'nin öldürüldüğü 11 Mayıs sabahı çekilen birçok videoda, onun bulunduğu dar yolun önünün İsrail askeri konvoyu tarafından kesildiğinin çok açık ve net bir şekilde görüldüğüne dikkat çekildi. 

Araştırmada, basın mensuplarının ve başkalarının İsrail güçleri tarafından atılan mermilerden korunmaya çalıştıklarının gözlemlenebildiğine, Filistinli silahlı birimin ise 300 m ileride olduklarının ve onlarla Ebu Akile'nin arasında evlerin ve duvarın bulunduğunun tespit edildiğine dikkat çekildi. 

Ajans ayrıca görgü tanıklarının bilgilerine başvurarak, Ebu Akile'nin bulunduğu bölgede Filistinlilerden silahlı bir tek kişinin bulunmadığını ve herhangi bir ateş etme olayı olmadığını dile getirdi. 

Araştırma metninde; "Görgü tanıkları Ebu Akile'nin İsrail askerleri tarafından vurulduğu konusunda en ufak bir şüphe taşımamaktadır." ifadesine yer verildi. 

El-Cezire'nin Filistin muhabiri Şirin Ebu Akile, 11 Mayıs Çarşamba sabahı işgal güçlerinin Cenin Mülteci Kampı'na düzenledikleri baskın esnasında yüzünden vurularak korkunç bir şekilde öldürülmüştü. İşgal güçleri daha sonra onun Kudüs'te düzenlenen cenaze törenine de saldırarak tabutunu rehin almaya kalkmış, bu yüzden omuzlarında tabutu taşıyanlar işgalci canavarların el koymasına fırsat vermemek için onu yeniden hastaneye sokmak zorunda kalmışlardı. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar