SİYONİST ASKERLER HZ İBRAHİM CAMİİ'Nİ SAVUNAN MÜSLÜMANLARA SALDIRDI

Dün (23 Mayıs Pazartesi) akşam, Filistin'in Batı Şeria bölgesinin güney kesiminde yer alan El-Halil şehrindeki tarihi İbrahim Camisi'nde, işgal rejiminin sürdürdüğü yıkım, kazı ve yahudileştirme faaliyetini protesto amacıyla düzenlenen yürüyüşe işgal güçlerinin müdahale etmesi sonucu Filistinli gençlerle işgalci siyonistler arasında şiddetli çatışmalar meydana geldi.  

Görüntülenme: 639 Tarih: 24 Mayıs 2022 08:33
SİYONİST ASKERLER HZ İBRAHİM CAMİİ'Nİ SAVUNAN MÜSLÜMANLARA SALDIRDI

Yerel kaynakların verdiği bilgilere göre, dün sabah işgal güçlerinin yahudi yerleşimcilerin, kendilerine tahsis edilen kısma ulaşmalarını kolaylaştırmak amacıyla elektrikli asansör inşa edilmesi için İbrahim Camisi'nin tarihi merdivenlerinin duvar kısmının yıkılmaya başlanmasına karşı Filistinli gençlerin düzenlediği protesto yürüyüşü caminin yakınına kadar ulaştı. 

İşgal güçleri, göstericilerin İbrahim Camisi'ne girmelerini engellemek için caminin kapılarını kapattı; sonra da göstericilere ve olayları izleyen basın mensuplarına saldırdı. Bir genci de kendisine saldırdıktan sonra gözaltına aldılar. İşgal güçlerinin bu gence, caminin civarında çok çirkin bir şekilde saldırarak hakaret ettikleri ifade edildi. 

İşgal güçleri İbrahim Camisi'ndeki yahudileştirme faaliyetleri bünyesinde inşa ettikleri asansör projesini tamamlamak amacıyla caminin tarihi merdivenlerinin bazı bölümlerini yıkmaya başlamışlardı. 

Projeye Filistinlilerin yaptığı itirazın Nisan 2021'de reddedilmesi üzerine 2021'nin Ağustos ayından itibaren çalışmalar başlatılmıştı. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar