HAMAS'TAN HZ İBRAHİM CAMİİ'NİN YAHUDİLEŞTİRİLMESİ FAALİYETLERİNE TEPKİ

 

Görüntülenme: 768 Tarih: 24 Mayıs 2022 20:10
HAMAS'TAN HZ İBRAHİM CAMİİ'NİN YAHUDİLEŞTİRİLMESİ FAALİYETLERİNE TEPKİ

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Sözcüsü Abdüllatif El-Kanu', dün siyonist işgal rejimi elemanlarının yahudi yerleşimciler için tahsis edilen bölüme asansör kurulması projesinin tamamlanması amacıyla El-Halil'deki İbrahim Camisi'nin tarihi merdivenlerinin bazı bölümlerini yıkmaya başlaması üzerine yaptığı açıklamada bunun İslam'ın tarihi kutsal mekanlarına yönelik olarak işlenen yeni bir yahudileştirme suçu olduğunu vurguladı. 

El-Kanu', bu suçun aslında bütün uluslararası değerleri, ölçüleri ve yasaları ayaklar altına alarak İbrahim Camisi'nin tümüne el koymayı hedeflediğine dikkat çekti.

El-Kanu', hareketlerinin El-Halil'de ve Filistin topraklarının her neresinde olursa olsun yahudileştirme ve yerleşim faaliyetlerinin tamamına karşı olduğunu vurguladı. 

El-Kanu' tüm Arap toplumlarını ve bütün İslam dünyasını işgal rejiminin düşmanca yahudileştirme faaliyetlerini durdurmak için hızlı bir şekilde harekete geçmeye çağırdı.

3 Mayıs 2020 tarihinde, o tarihte işgal rejiminin Savaş Bakanı olan, şu anki işgalci başbakan Naftali Bennett, El-Halil'deki Hz. İbrahim Camisi'nde yahudilere tahsis edilen bölüme yerleşimcilerin ulaşmasını kolaylaştırmak amacıyla asansör inşa edilmesi projesini onaylamıştı. Filistinlilerin yaptığı itiraz işgal mahkemesi tarafından Nisan 2021'de reddedildi ve bunun üzerine Ağustos 2021'de çalışmalar başlatıldı. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar