KATİL İSRAİL ASKERLERİ ŞEHİT RA'D HAZİM'İN KARDEŞİNİ ESİR ALDI

İsrail işgal güçleri, dün (23 Mayıs Pazartesi) akşam, Tel Aviv eylemini gerçekleştirdikten sonra Yafa'da bir cami civarında sıkıştırılarak şehit edilen Ra'd Hazim'in kardeşi Hemmam Fethi Hazim'i Batı Şeria'nın kuzey kesimindeki Nablus civarında gözaltına aldı.  

Görüntülenme: 838 Tarih: 24 Mayıs 2022 10:00
KATİL İSRAİL ASKERLERİ ŞEHİT RA'D HAZİM'İN KARDEŞİNİ ESİR ALDI

Görgü tanıkları Hemmam Fethi Hazim'in Nablus-Cenin karayolunda, Musta'rabin olarak isimlendirilen ve Arap kıyafetleri giyerek kendilerini kamufle etmeye çalışan bir ekip tarafından gözaltına alındığını ifade ettiler. İşgal rejimi ekibinin onun arabasına ateş ederek durdurduğunu, sonra da kendisini yakalayıp götürdüğünü belirtti. 

İşgal güçlerinin Ra'd Hazim'in ailesine sürekli baskı yaptıkları, evlerini bastıkları, silahlı saldırılarda ve gözaltına alma girişimlerinde bulundukları dile getirildi. Filistinlilerden herhangi bir kişinin eylem gerçekleştirmesi durumunda işgal rejimi onun bütün ailesini sorumlu kabul ediyor ve toplu cezalandırma uygulamasına başvuruyor. Eylemcinin ailesinin evini yıktığı gibi aile efradına da sürekli eziyet ediyor. 

Ra'd Hazim 7 Nisan tarihinde, Filistin'in 1948'de işgal edilmiş bölgesinde yer alan Tel Aviv şehrinde gerçekleştirdiği silahlı eylemde iki işgalciyi öldürmüş en az dördü ağır 15 işgalciyi de yaralamıştı. Hazim, Tel Aviv'deki Dizengoff Caddesi'nde bulunan bir lokantayı otomatik silahla taradıktan sonra olay yerinden kaçmayı başarmıştı. Ancak ertesi günün sabah namazından sonra, Yafa'da namaz kıldığı bir caminin yakınında sıkıştırılarak şehit edilmişti. 

Eylemin gerçekleştirildiği Dizengoff Caddesi, Tel Aviv'in en işlek ve en hareketli caddelerinden biri olarak biliniyor. Üzerinde birçok lokanta ve alışveriş merkezi bulunuyor. 

Bu caddede 19 Ekim 1994 tarihinde de Kalkiliya ahalisinden olan ve Hamas'ın askeri kanadı durumundaki İzzettin Kassam Tugayları'na mensup Salih Nezzal tarafından, işgalcilerden 23 kişinin öldürüldüğü 47 kişinin yaralandığı bir feda eylemi gerçekleştirilmişti.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar